Luister
Live
23 december 2021 - 15:58
Deel dit artikel:

Hoofdcoach Walter van Ommeren verlaat sv Budel: 'Heb heel lang getwijfeld'

Sv Budel had Walter van Ommeren graag zien blijven, maar de trainer heeft ervoor gekozen om aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - sv Budel

Van Ommeren is bezig aan zijn vierde seizoen bij sv Budel. Toch zegt zijn gevoel dat het tijd is om Budel te verlaten. "Ik heb besloten dat dit mijn laatste seizoen bij sv Budel is. Ik heb heel lang getwijfeld en bleef het besluit maar voor me uitschuiven, maar ik denk dat dit het beste voor het team en voor mij is. Vijf jaar is in mijn ogen erg lang en ik denk dat het voor mijzelf en de selectie goed is voor vernieuwing. Ik wil namelijk voorkomen dat het straks op de automatische piloot gaat, er gewoonte en gemakzucht insluipen bij de groep en bij mij. De scherpte en overgave moet er zijn bij eenieder en de vraag is of dat er in seizoen vijf ook is."

Een van leukste clubs

Door de berichten van de selectie, staf en bestuur heeft hij lang getwijfeld. Tel daar de coronajaren bij op, waarin hij amper een fatsoenlijk seizoen heeft kunnen draaien. "Het heeft verder ook niets te maken met de selectie of met de club. Voor mij een van de leukste clubs en fijnste selectie waar ik trainer van ben geweest. Het zijn stuk voor stuk topgasten, voetballend en als mensen, zo ervaar ik het. Ook binnen de staf en het bestuur. Het was een moeilijk besluit, dat ik puur op gevoel heb gemaakt, maar ik ben niet over één nacht ijs gegaan", aldus Van Ommeren. 

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug