Luister
Live
15 juni 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

'Week van de waarheid voor sv Budel'

Ondanks de 3-0 overwinning op SBC moet sv Budel nacompetitie spelen om ook volgend jaar in de 3e klasse actief te zijn. De eerste horde in de nacompetitie is de uitwedstrijd bij ODC in Boxtel. De wedstrijd is donderdagavond om 20.00 uur.

De winnaar van deze wedstrijd speelt zondag op neutraal terrein de beslissende wedstrijd voor lijfsbehoud tegen VCB (Biezenmortel) of DOSL (Leende). De week van de waarheid is dus begonnen voor sv Budel.

De druiven waren na afloop van de wedstrijd van vorige week zondag enorm zuur, want als sv Budel één punt meer had gehad, dan was de ploeg van Walter van Ommeren maar liefst drie plekken hoger geëindigd. De drie teams met dertig punten hadden namelijk een minder doelsaldo dan de Bulanders. Door de overwinning tegen SBC is sv Budel wel één plek gestegen op de ranglijst, waardoor de eerste ronde van de nacompetitie overgeslagen mocht worden. RKVV Dommelen, dat door de overwinning van sv Budel een plekje zakte op de ranglijst, kwam afgelopen zondag al in actie in de nacompetitie. Ze wonnen van sv Buren, waardoor ook zij mogen blijven hopen op lijfsbehoud.

ODC uit Boxtel

cranendonck24
  / Redactie

ODC uit Boxtel is de nummer 12 van de 3e klasse C. Het team wist in deze klasse eveneens twee teams onder zich te houden, maar eindigde ook nipt onder de elfde plaats. Met 23 punten kwam ook ODC een punt tekort om een veilige plek te bereiken. De laatste keer dat sv Budel en ODC tegen elkaar speelde, was in de poulefase van het bekertoernooi in 2017. ODC won toen in Budel met 2-5.

Schema nacompetitie sv Budel

- Donderdag 16 juni 2022, 20.00 uur: ODC - sv Budel
- Zondag 19 juni 2022, 14.30 uur: VCB / DOSL - ODC / sv Budel (op neutraal terrein)

VV Maarheeze en Rood-Wit'67

Ook VV Maarheeze komt deze week nog in actie in de nacompetitie. Zij strijden om promotie en treden donderdag aan tegen FC Kerkrade West/SCG om 19.30 uur. Zondag speelt Rood-Wit'67 uit Budel-Dorplein de return tegen FC Roerdalen, nadat zij zondag met 1-0 wonnen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug