Luister
Live
14 juni 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Yvon Beliën tekent bij nieuwe club: 'Het zal een hele uitdaging zijn'

De Budelse topvolleybalster Yvon Beliën heeft een nieuwe club gevonden. Ze gaat in het seizoen 2022-2023 spelen bij de Italiaanse ploeg Savino Del Bene Volley.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken

Beliën is net terug van een seizoen als hoofdrolspeler in het Il Bisonte Firenze-shirt, een andere club uit Italië. Vorige maand kondigde de volleybalster aan dat ze stopte bij die club. Ook kondigde ze op dat moment al aan dat ze naar een andere ploeg zou verhuizen. Nu is dus het hoge woord eruit. “Ik heb erg veel zin om aan dit nieuwe avontuur te beginnen en volgend jaar voor Scandicci (de plaats van de club, red.) te spelen", zegt Beliën. "Laten we hopen dat het een goed seizoen wordt. Het niveau van het kampioenschap groeit elk jaar en ik denk dat volgend seizoen een hele uitdaging zal zijn omdat alle teams zijn versterkt. Ik ben erg blij om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en samen te werken met coach Massimo Barbolini."

Punt achter interlandcarrièrre

Eerder dit jaar besloot Beliën een punt te zetten achter haar carrière bij het Nederlandse team. "Ik ben ontzettend trots en dankbaar dat ik acht jaar deel heb mogen uitmaken van dit mooie team", lichtte ze toe. Ze beleefde daarmee hoogtepunten als het EK 2015 in Nederland, waar ze de finale speelde in AHOY voor 11.000 fans. Maar ook de Olympische kwalificatie in Tokio. "In 2016 werd onze Olympische droom in Rio de Janeiro werkelijkheid, waar we uiteindelijk vierde eindigden. En ook het WK 2018 waar we in Japan historisch vierde eindigde", vertelt ze.

Maatschappelijk ontwikkelen

In totaal heeft ze het indrukwekkende aantal van 261 interlands gespeeld. "Nu is het tijd om de zomers met mijn familie en vrienden door te brengen en me maatschappelijk verder te ontwikkelen."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug