Luister
Live
15 juni 2022 - 16:01
Deel dit artikel:

TTV Budilia opent haar deuren: 'Tafeltennis en een sport voor alle leeftijden'

"Tafeltennis is een sport voor alle leeftijden. Iedereen heeft al eens ‘gepingpongd’", zegt TTV Budilia uit Budel. De tafeltennisvereniging houdt binnenkort een open dag. "Op het schoolplein of de camping. Tafeltennis is laagdrempelig en iedereen speelt al snel een aardig potje."

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - TTV Budilia

Tafeltennis wordt ook wel eens ’s werelds beste sport voor de hersenen genoemd. Het verbetert niet alleen je oog-handcoördinatie en je reflexen, maar je verbrandt er ook calorieën mee en het verbetert je evenwicht. Blessures komen weinig voor en ook het sociale aspect is niet onbelangrijk.

Tijdens de open dag kun je eens uitproberen of deze sport iets voor je is. Er zijn diverse groepen waar je bij kunt aansluiten zoals jeugd, senioren of parasporters. De ochtend staat in het teken van kennismaking met de sport voor de jeugd en in de middag geeft Budilia diverse demonstraties of kun je zelf een balletje slaan.

Bij de recreanten speel je niet tégen elkaar, maar mét elkaar. Waar nodig past men het spelniveau aan de medespeler aan, zodat nieuwkomers zich het spel goed eigen kunnen maken. Na afloop is er altijd een gezellig praatje en drankje aan de bar.

Om te starten voor zeer jonge kinderen of parasporters is er nu door de Tafeltennisbond een heel makkelijke vorm ontwikkeld. Namelijk het schuiftafeltennis. Daarnaast heeft Budilia club ook een ‘robot’. Beide staan opgesteld op de open dag.

Speeldagen

- Maandagavond: 18.30 tot 19.30 uur voor jeugd / 19.00 tot 20.30 uur voor competitiespelers / 20.00 tot 21.30 uur voor recreanten;
- Dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur voor recreanten
- Vanaf september:
   o donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur voor jeugd en parasporters / 20.00 tot 00.00 uur competitie;
   o zaterdag vanaf 13.30 uur competitie

De open dag vindt plaats op zondag 26 juni van 10.00 tot 16.00 uur in MFC De Borgh in Budel in de grote sportzaal.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug