muziek
26 september 2022 - 15:56
Deel dit artikel:

Kansloze competitiestart voor FC Cranendonck uit bij ONDO

FC Cranendonck beleefde een moeilijke start van deze nieuwe competitie 2022-2023. Uit bij ONDO in Asten-Heusden is zondag met 4-0 verloren.

cranendonck24
  / FC Cranendonck
  • Beeld - Hennie Roosen (archiefbeeld)

Al vanaf de allereerste minuten zag FC Cranendonck een fel startend ONDO. De Soerendonks-Gastelse ploeg werd meteen flink onder druk gezet. Met kunst- en vliegwerk kon FC Cranendonck een tegendoelpunt voorkomen.

Halverwege de eerste helft leek Cranendonck wat beter in de wedstrijd te komen, maar na onnodig balverlies op hun middenveld kwam ONDO toch op voorsprong. Een slechte terugspeelbal werd onderschept, waarna de ONDO-spits helemaal vrij voor doelman Tom van Happen kon verschijnen. Tom had geen kans op de inzet en de 1-0 kon op het scorebord.

Net voor rust weer raak

FC Cranendonck leek nog even terug te kunnen krabbelen, maar na een mooie combinatie via diverse ONDO-spelers werd net voor rust de 2-0 gescoord en waren de Cranendonckers kansloos.

Teunissen op de paal

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Een goed en makkelijk combinerend ONDO bleef de betere partij. Met enkele kleine uitvallen kon FC Cranendonck nog twee keer voor gevaar zorgen. Een mooi schot van Guus Teunissen belandde op de paal en na 63 minuten ging een inzet van Nory Saanen maar net naast en belandde in het zijnet.

Toen ONDO na 75 minuten na een snelle aanval over links, gevolgd door een mooie voorzet, de 3-0 kon aantekenen, lag het er helemaal voor FC Cranendonck. Enkele minuten later werd er slecht verdedigd en kon ONDO heel makkelijk op een 4-0 eindstand komen.

ONDO aan kop

Ondanks hard werken aan FC Cranendonck-kant kon een nederlaag niet voorkomen worden. ONDO won op het kunstgras in Heusden dik verdiend en gaat al meteen aan kop.

Nick Smits

Het is een uiterst pijnlijke start van het voetbalseizoen voor FC Cranendonck. Ook in de bekercompetitie konden ze geen potten breken. Daarin verloren ze alledrie de wedstrijden. Nieuwe trainer Nick Smits (28) noemt het 'een proces' waar zijn ploeg mee bezig is.