Luister
muziek
10 november 2022 - 12:24
Deel dit artikel:

'Ut is de corrupte Blatter gelukt om zijn speeltje aon het steenrijke Qatar te verkwanselen'

Nog minder dan twee weken en dan is het zover. Dan moge de leerlinge van hoofdmeester Louis Van Gaal lós op het oliehoudende woestijnzand van Qatar.

cranendonck24
  / Jan Strick
  • Beeld - Jan Strick
Advertentie

Ut is de corrupte, Zwitserse zwetser Blatter toch gelukt om zijn speeltje aon het steenrijke Qatar te verkwanselen, ook al moese straatarme gastarbeiders daorvoor creperen. ‘The show must go on’ nietwaar? Voetballe in Qatar meej 45 graden Celsius! Wa doen we as Congo straks het WK snowboarden wil organiseren?

Hemeltergend da het Blatter decennialang is gelukt om baas te blijve van de puissant rijke wereldvoetbalbond FIFA. Er werde miljoenen doorgesluisd naor landen, waor ze nog meej een geitenblaas en kartonne sandalen voetbalden, in ruil voor een stem op Mister Blatter. As fanatiek voetbalvolger wilde ik dit WK-toernooi eigenlijk boycotten, maar wie tref ik daormee? Zeker ‘Dagobert’ Blatter nie. As hij op zijn geld gaot liggen, raakt zijn neus het plafond. Zwitserse rechters moete nou zijn twijfelachtige levenswandel naotrekke. Belachelijk! Hoe zat da ook alweer van die ‘slager, die zijn eigen vlees keurt?’

As een meterkast over het trainingsveld

Voor onze nationale voetbalhelden is alles 300 procent geregeld voor het WK. Voor elk kuchje of scheetje staon specialisten paraat. Elk drolleke wordt naogemeten. Te dun? Te scheef? Zelfs of het nie achterstevoren de poeperd heeft verlaten. Is de spaghetti nie te lang? Zit er nie teveul chloor in het privézwembad? Doorlopend worden alle waarden gemeten meej kastjes, meterkes en pleisterkes, waormee de spelers volgeplakt zijn. Ze lopen as een soort meterkast over het trainingsveld. Alles wordt gecheckt door 45 specialisten die Louis ondersteunen. Knokenmeters, knieënknijpers, ballenpompers, piskijkers en calorieënneukers genoeg.

Zangdocent(e)

Aon alles is gedacht maar één ding zijn ze vergeten: een zangdocent(e). Van Gaal is een eersteklas control freak maar wa volkslied zingen betreft haalt hij de tweede ronde nie. Duitsers kennen hun volkslied en zinge uit forse borst mee. Vals as een kraai meej bronchitis maar wél keihard. Bij Mexicanen spat de trots er hillemaol vanaf. As hun volkslied klinkt knijpe ze in hun hart en zinge da ze het thuis in Mexico kunne horen. Australiërs óók. Mijn tv-afstandsbediening is kapot, dus zet ik thuis noodgedwongen un theemuts op mijn kop, tot Oranje klaar is meej zinge. Het doet pijn aon de oren. Gek eigenlijk. Van Gaal zat as onderwijzer toch ooit op de ‘kweekschool'? Hij zou dus in de kleedkamer het Wilhelmus moeten kunnen vóórspelen op de blokfluit en tekst overhore.

Geer en Goor

Nog snel een zangpedagoog inhuren dan? Iets laote bedenke door de ‘pulpstal’ van John de Mol? Asjeblieft gin Geer en Goor. Het schijnt da Bonny St. Claire zich aangeboden heeft. Kosteloos. Enkel een pakketje consumptiebonne.

En hoe moet da meej alcohol in Qatar? Er is veul beloofd maar of ge straks echt Heineken kunt krijgen? Ik vrees da ze maar 1 biermerk kenne: Arabier.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie