Luister
muziek
13 november 2022 - 06:04
Deel dit artikel:

Pinautomaat terug in openbare ruimte Budel? Ruim 1.200 mensen zien het graag gebeuren

Een paar honderd, hooguit 500. Dat was de verwachting van het aantal handtekeningen dat opgehaald zou worden. Inmiddels staat de teller op meer dan 1.200 handtekeningen van mensen die graag een pinautomaat zien terugkeren in de openbare ruimte van Budel.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Geldmaat
Advertentie

Jasper Kuipers en Geert Rijkers namen het initiatief. Laatstgenoemde vertelt: "Jasper stuurde een e-mail aan ELAN. Daarin vermeldde hij het probleem waar hij tegenaan liep tijdens de kermis. Hij kon geen geld pinnen. Het is meerdere keren met de gemeenteraad en het college besproken. Maar het iets van de banken, daar kunnen wij als gemeentebestuur niets aan doen. Maar zeggen dat iets niet kan en dan niks aandragen, vind ik niet netjes."

Brief aan grote banken

Dus liet Rijkers het er niet bij zitten. Samen met Jasper zette hij een petitie op. Maar: "Een petitie vind ik meer klinken als 'opstand tegen', maar dit is meer het 'meetekenen van'", vertelt Rijkers. Het meetekenen van een brief die aan Geldmaat en Rabobank, ING en ABN AMRO wordt gestuurd. "We willen wel een reactie. Dat kan ook negatief zijn, maar dan kunnen we weer verder kijken."

Reacties van ondernemers

Het is een overweldigend aantal handtekeningen in de ogen van Kuipers en Rijkers. "Het komt niet alleen uit Budel, maar ook uit de rondom liggende kernen. We hebben ook positieve reacties van ondernemers in Budel ontvangen. Daarnaast zien we dat er een aantal lokale ondernemers hebben meegetekend."

Petitie ondertekenen

De petitie is HIER te ondertekenen. Dat kan nog tot en met 18 november.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie