muziek
29 november 2022 - 14:59
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 pakt belangrijke punten in wedstrijd vol goals

Rood-Wit’67/PLUS behaalde zondag een zeer belangrijke overwinning. De overige clubs onder in de ranglijst verloren allemaal punten. De ploeg uit Budel-Dorplein steeg door de winst naar een gedeelde negende plaats.

cranendonck24
  / Jac Geven

Tegenstander Lierop begon fel aan de wedstrijd en kwam al in de tweede minuut op voorsprong door spits Hidde Maas. In de twaalfde minuut werd Robin van Vuurden diep gestuurd. Hij werd net vóór de 16-meter onderuit gehaald. Een doorgebroken speler neerhalen betekent een rode kaart en de prima leidende scheidsrechter Martijn de Haas kon dan niets anders doen dan een rode kaart geven aan de Lierop-verdediger.

Penalty voor Rood-Wit'67

Tom Ras schoot de bal uit de directe vrije trap rechtstreeks in het doel: 1-1. Rood-Wit’67 nam het initiatief in handen, maar Lierop bleef gevaarlijk in de omschakeling en stilstaande situaties. In de veertigste minuut werd Nick Lucassen onderuit gehaald in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd door Rood-witter Tom Roost te slap in de handen van keeper Han Maas geschoten. Eén minuut vóór rust was er nog een kansje voor Youri van Gils, maar ook deze kans ging er niet in.

Doelpuntenregen

Rood-Wit'67 kwam al direct na rust op een 2-1 voorsprong. Een voorzet van de goed ingevallen Jordi van Leeuwen kwam terecht bij Tom Ras, die zijn tweede goal van de middag maakte. In de 50e minuut werd een doelpunt van Robin van Vuurden terecht wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later speelde Nick Lucassen zich goed vrij en kon op een fraaie wijze de 3-1 scoren. Weer een minuut later kon Lierop profiteren van een verdedigingsfout van de Rood-Wit-verdediging en het werd 3-2 via Nick Verdonk. Er gebeurde erg veel in het eerste kwartier van de tweede helft want weer een minuut later kwamen de Roodwitters op 4-2 door Jordi van Leeuwen, die een voorzet van Tom Ras goed afmaakte.

In de 85e minuut kon Rood-Wit-keeper Joep Lammers nog redding brengen maar hij kon niet voorkomen dat Lierop in de 87e minuut op 4-3 kon komen door Hidde Maas. In de 90e minuut soleerde de goed spelende Steef Damen door de Lierop-defensie en hij zorgde voor de einduitslag van 5-3.

Programma

Aanstaande zondag speelt Rood-Wit'67/PLUS uit tegen SSE. De wedstrijd start dan om 14.00 uur.