Luister
muziek
10 februari 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

Europese Jeugdsportdagen terug in Cranendonck

Door omstandigheden leken de Europese Jeugdsportdagen ook in 2023 wederom niet door te gaan. Het organisatiecomité in Cranendonck besloot dat dit na de coronaperiode niet mocht gebeuren. Ze hebben de handschoen opgepakt en organiseren de komende editie.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

De Jeugdsportdagen staan in het teken van strijd en sportiviteit in vijf takken van sport tussen vijf gemeenten uit verschillende landen. De sporters komen uit Differdange (Luxemburg), Bitburg (Duitsland), Blankenberge (België), Rethel (Frankrijk) en Cranendonck. Helaas ontbreekt het Franse Rethel in 2023. De laatste keer dat de Jeugdsportdagen georganiseerd zijn, was in 2019 in Bitburg. Vijf jaar geleden werden de Jeugdsportdagen voor het laatst in Cranendonck georganiseerd.

De sporten

Om goed voor de dag te komen, zijn de coaches op zoek naar vijftig jongens en meisjes uit Cranendonck om op een sportieve manier de strijd aan te gaan met hun leeftijdsgenoten uit de andere landen. De vijf sporten die tijdens de Jeugdsportdagen worden beoefend zijn atletiek, basketbal, voetbal, volleybal en zwemmen. Waar ze naar op zoek zijn:

  • Atletiek: 6 jongens en 6 meisjes - (3 categorieën: Geboren in 2007, 2008 of 2009, 2010 of later)
  • Basketbal: 7 meisjes - (Geboren in 2007 of later).
  • Voetbal: 12 jongens (max. 2 meiden) - (Geboren in 2009 of later)
  • Volleybal: 7 meisjes - (Geboren in 2007 of later)
  • Zwemmen: 6 jongens en 6 meisjes - (3 categorieën: Geboren in 2007, 2008 of 2009, 2010 of later)

Inschrijven

Via jeugdsportdagen.nl kun je jezelf inschrijven. Dat kan tot en met zondag 5 maart 2023. De coaches nemen na het sluiten van de inschrijving contact op om de datum van de eerste training door te geven.

Gastouders

Als de Jeugdsportdagen in Cranendonck georganiseerd worden, brengen ze de sporters uit de andere landen graag onder bij gastouders. Wil jij je gezin openstellen voor minimaal twee enthousiaste sporters uit België, Duitsland of Luxemburg? Meld je dan via de website jeugdsportdagen.nl aan als gastouder. Hier is ook meer informatie te vinden over wat er van je verwacht wordt als gastouder.

Dit sportevenement, waarbij jeugdige sporters met elkaar de sportieve strijd aangaan, vindt op 12, 13 en 14 mei 2023 plaats in Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie