Luister
muziek
14 februari 2023 - 09:17
Deel dit artikel:

Knotsgekke wedstrijd Rood-Wit’67, met discutabele goal als omslagpunt

In een knotsgekke wedstrijd met negen doelpunten heeft Rood-Wit67/PLUS in de slotfase drie punten in de wacht weten te slepen.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Rood-Wit’67 begon fel aan de wedstrijd en gaf Neerkandia geen kans om op te bouwen. In de negende minuut werd het 0-1. Een voorzet van Tom Ras werd via Harm Derks naar Steef Damen gekopt, die de bal onberispelijk tegen het net schoot.

In de vijftiende minuut kreeg Geert Compen de bal aangespeeld maar zijn schot werd door Neerkant-keeper Pijnenburg naast getikt. In de 25e minuut soleerde Steef Damen door de Neerkant-verdediging en gaf de bal aan Geert Compen, maar zijn schot werd tot corner verwerkt door keeper Pijnenburg. De corner van Nick Lucassen kwam terecht bij Robin van Vuurden die met een bekeken kopbal de 2-0 maakte.

Eigen goal

Rood-Wit’67 bleef de tegenstander onder druk zetten en was de bovenliggende partij. Vijf minuten voor rust kreeg de wedstrijd een andere wending. Een terugspeelbal werd onderschept door Neerkant-aanvaller Kjell Kusters die bekwaam dit foutje afstrafte. De Roodwitters waren even de kluts kwijt en Neerkandia profiteerde hier optimaal van. Een voorzet van rechts werd door goed druk zetten van Neerkandia door een Rood-Wit-verdediger in eigen doel geschoten. Ruststand: 2-2.

In de tweede helft probeerde Rood-Wit’67 de draad weer op te pakken en hadden ze een aantal kleine kansjes. Een volley van Geert Compen en een schot van Tom Roost werden goed door de keeper van Neerkant verwerkt. In de 61e minuut kwamen de rood-witters weer op voorsprong. Een pass van achteruit werd doorgekopt door Jordi van Leeuwen. De bal kwam terecht bij Geert Compen die met een weergaloos lobje de keeper verschalkte.

Voorsprong voor Neerkandia

In de 71e minuut, wederom een goede aanval van Rood-Wit’67. Via diverse spelers kwam de bal terecht bij Geert Compen die zijn schot gestopt zag worden door de Neerkandia-doelman. Even later gebeurde hetzelfde als in de slotfase van de eerste helft. De rood-witters gaven op het middenveld en achterin veel ruimte weg en Neerkandia boog in drie minuten de achterstand om naar een voorsprong van 4-3 via Luuk Seijkens en Marijn van Heugten. Neerkandia had zelfs kansen op 5-3, maar met enig geluk bleef het 4-3.

Discutabele goal

Rood-Wit’67 bleef er in geloven en in de 85e minuut mocht de ploeg een corner nemen. Nick Lucassen gaf de bal voor en Maarten Derks kopte de bal op doel en het was niet helemaal duidelijk of de bal de lijn gepasseerd was, maar de scheidsrechter die op een lijn stond, keurde de goal goed. Neerkandia protesteerde fel maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Neerkandia was dan ook aangeslagen en daar profiteerden de rood-witters van. Een prima pass van Jens Smits bereikte Jordi van Leeuwen die in de 88e minuut bekwaam de 4-5 maakte.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug