muziek
6 maart 2023 - 06:06
Deel dit artikel:

VV Maarheeze en sv Budel komen niet tot scoren in bloedeloze derby

Geen van de goalies heeft zondagmiddag hoeven vissen in de altijd beladen derby tussen VV Maarheeze en sv Budel. Op sportpark De Romrijten eindigde de wedstrijd in 0-0.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

De brilstand leverde dus geen hoogstandjes op. Zo laat sv Budel op bezoek in Maarheeze weer eens wat punten liggen. Daarmee blijven ze aan kop staan, met vijf punten voorsprong op de nummer twee. VV Maarheeze vinden we in deze 4de klasse terug op de zesde plek.

Maarheeze ontving koploper sv Budel zonder schroom en probeerde in het eerste halfuur Budel terug te dringen op haar eigen helft. Dit resulteerde in een goede kans op de openingstreffer toen spits Remy Verhoeven in de 15e minuut Cas Baudoin in stelling bracht. Zijn inzet werd echter knap gepareerd door sv Budel-keeper Luuk Smolenaars en in tweede instantie keerde de doelman ook vakkundig de inzet van Ralf van Beek en voorkwam zodoende een achterstand voor sv Budel.

Na een halfuur kwam Budel wat beter in hun spel maar gevaarlijke doelkansen vielen voor rust niet meer te noteren.

Na de rust liet Maarheeze het spel aan Budel dat hier zichtbaar moeite mee had. Het niveau van de wedstrijd kenmerkte zich in veel balverlies bij beide teams en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide keepers werden nauwelijks op de proef gesteld en gaandeweg de wedstrijd leken beide teams tevreden om niet te hoeven verliezen.

In blessuretijd had Maarheeze echter nog een beste mogelijkheid toen Remy Verhoeven de bal bij de tweede paal terugkopte en invaller Dean Dillen probeerde sv Budel-doelman Luuk Smolenaars te passeren. De keeper was de situatie andermaal meester en hield de wedstrijd verdienstelijk op een terecht gelijkspel.