muziek
13 maart 2023 - 09:24
Deel dit artikel:

VV Maarheeze kansloos ten onder tegen Neerkandia

VV Maarheeze heeft afgelopen zondag een kansloze nederlaag geleden uit in Neerkant bij Neerkandia. Na een 1-0 ruststand pakte Neerkandia de drie punten door een 3-0 overwinning.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

Aan niets was te merken dat VV Maarheeze de kans had om, bij puntverlies van SVSH tegen FC Oda, en door zelf te winnen bij Neerkandia, de tweede periodetitel te behalen.

De wedstrijd was in de eerste helft van een matig niveau met weliswaar veel inzet maar weinig goed voetbal. Slecht uitverdedigen van Maarheeze resulteerde in de 21e minuut in een afstandsschot van Neerkandia dat prachtig in de kruising verdween: 1-0.

Maarheeze stelde hier pas in de 45e minuut een eerste schot op goal tegenover. Na de rust probeerde Maarheeze wat meer druk richting Neerkandia doel te maken maar Neerkandia wist met hard werken en stevig verdedigen Maarheeze van het doel te houden. Een afstandsschot van Cas Baudoin in de 58e minuut was een van de weinige wapenfeiten maar deze trof ook geen doel.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd besliste Neerkandia de wedstrijd in het voordeel. De 2-0 kwam tot stand door een fraai ingeschoten vrije trap en in de 90e minuut werd een counter verzilverd naar 3-0 waardoor Maarheeze met lege handen naar huis kon.
Toen achteraf bleek dat SVSH gelijk gespeeld had tegen FC Oda, moest Maarheeze zich andermaal achter de oren krabben en beseffen dat hier een mooie kans op de nacompetitie is blijven liggen.

Volgende week komt ONDO uit Asten-Heusden op bezoek. Richting eigen supporters zal Maarheeze dan wat goed te maken hebben.