muziek
20 maart 2023 - 15:11
Deel dit artikel:

Rood-Wit’67 komt vroege tegengoal niet meer te boven

Rood-Wit’67/PLUS keek al na zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan na een persoonlijke fout in de defensie. Die klap kwam het zondag niet met te boven.

cranendonck24
  / Jac Geven
  • Beeld - Jac Geven

De snelle Stefan Maas van SVSH strafte de fout af. Hierna nog twee goede kansen voor Rood-Wit’67, maar ook twee voor SVSH. In de dertiende minuut legde Tom Ras de bal (geschonken door Mike van Mierlo, Grondwerk & Bestratingen uit Budel-Schoot) goed terug op Jordi van Leeuwen. Zijn schot ging net voorlangs het doel.

In de twintigste minuut een voorzet van Jordi van Leeuwen, maar de kopbal van Steef Damen ging net over het doel. In de 26e minuut redde keeper Joep Lammers uitstekend na een schot van Rick van Tulden van SVSH. Die minuten later bracht rood-witter Harm Derks op de lijn redding na een mooie aanval van SVSH. In de laatste minuut voor rust ging Geert Compen prima door tot aan de achterlijn. Hij legde de bal precies in de voeten van een tegenstander. Ruststand: 0-1.

Ook na rust kreeg Rood-Wit’67/PLUS diverse mogelijkheden op de gelijkmaker en zelfs om op voorsprong te komen. In de 57e minuut ging een schot van Geert Compen net voorlangs. De mooiste kans was wel voor SVSH. In de 68e minuut schoot SVSH’er Stefan Maas tegen de paal. Uit de rebound wierp keeper Joep Lammers zich voor het schot van Bram van Mierlo van SVSH en redde zo bekwaam.

In de 71e minuut zat het weer niet meer voor Rood-Wit’67 want de kopbal van Geert Compen (na een voorzet van Jordi van Leeuwen) ging tegen de lat. In de 85e minuut gaf de snelle Stefan Maas van SVSH de genadeklap. Hij passeerde op snelheid een rood-witter, ging door tot aan de achterlijn en zijn voorzet werd simpel binnen getikt door Patrick Vereijken: 0-2.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen RKMSV uit Meijel op het programma, aanvang om 14.30 uur.