muziek
11 april 2023 - 11:59
Deel dit artikel:

Blunder van scheidsrechter kost Rood-Wit’67 de overwinning

Het venijn zat in de laatste minuut van de wedstrijd van Rood-Wit’67/PLUS. De scheidsrechter maakte een blunder en was niet voor rede vatbaar om een onterecht doelpunt af te keuren. Daarvoor speelde de ploeg uit Budel-Dorplein gelijk.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Rood-Wit’67

De wedstrijd begon met de eerste kans voor RKMSV in de derde minuut. De bal werd tegen de lat gekopt door Lars Joosten. Een geluk voor de rood-witten. De eerste kans voor Rood-Wit’67 was in de negende minuut na een mooi opgezette aanval. De afwerking van Steef Damen was te zacht. Tien minuten later de tweede goede kans na een prima voorzet van Geert Compen. De inzet van Jordi van Leeuwen werd bekwaam door Björn van Nienhuijs van RKMSV tegengehouden.

In de dertigste minuut hadden de rood-witten pech toen, na een snelle aanval, de kopbal van Steef Damen tegen de lat ging. In de 39ste minuut soleerde Steef Damen door de RKMSV-defensie maar zijn schot in de rechterbovenhoek werd bekwaam door de keeper tegengehouden. Ook in de 44ste minuut was het weer de RKMSV-keeper die redding bracht toen Robin van Vuurden alleen voor hem verscheen.

In de eerste minuut in de tweede helft was het wél raak. Een lange bal van achter werd door de Meijel-defensie gemist. Geert Compen sprintte naar de bal en maakte de misser uitstekend af: 0-1. 20 Minutenlang ging het spel op en neer en gebeurde er weinig. Mika van den Boomen, die zijn debuut had gemaakt en zeer verdienstelijk had gespeeld, werd in de 77e minuut gewisseld. In de 76e minuut een dieptepass op Jelle van der Kruijs. Hij had alle tijd om de 0-2 binnen te schieten, maar zijn schot was veel te slap.

Uit de hierna volgende aanval scoorde RKMSV wel. Een hoge bal werd door gekopt en Finn Joosten schoot de bal hoog in het net: 1-1. Drie minuten later kreeg Maarten Derks een intikker maar hij miste de bal. Na een hakballetje van Maarten Derks schoot Nick Lucassen de bal langs Björn van Nienhuijs voor de 112. In de 87e minuut ging Geert Compen vanaf de middenlijn alleen op de Meijel keeper af. Het schot ging net naast.

In blessuretijd maakte Jelle van der Kruijs hands in het strafschopgebied. De penalty werd door de Meijelspits tegen de paal geschoten en direct daarna door dezelfde speler in het doel. Doelpunt, vond de scheidsrechter. Ook nadat hij door diverse spelers er op gewezen was dat diezelfde speler niet mag scoren, bleef hij bij zijn beslissing: 2-2.