Luister
muziek
17 april 2023 - 14:39
Deel dit artikel:

Kampioenswedstrijd sv Budel zondag tijdelijk stilgelegd vanwege vuurwerk

Ook in het amateurvoetbal is dit weekend een wedstrijd stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld. Het gebeurde in Someren-Heide. Het duel tussen SVSH en sv Budel werd door de scheidsrechter tijdelijk gestaakt, omdat supporters van de laatste genoemde ploeg in zijn ogen té enthousiast reageerden na de 1-3 van Budel.

cranendonck24
  / Willem-Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

SVSH-sv Budel was een topper in de vierde klasse E en mede daarom was het behoorlijk druk, met extra veel supporters van Budel. De ploeg kon immers kampioen worden en de 'harde kern' had allerlei sfeeracties in petto, met lichtfakkels en vuurwerk. Vóór de wedstrijd lieten de veelal jeugdige fans zich al nadrukkelijk horen en na de derde treffer van Budel - en een vrijwel zeker kampioenschap - werd vuurwerk afgestoken. Er ontstond een flink rookgordijn, dat al weer snel was verdwenen.

Scheidsrechter Luuk Thissen hield zich aan de aangescherpte regels van de KNVB en dirigeerde beide teams naar de kleedkamers. Formeel had de leidsman gelijk. In het Handboek competitiezaken amateurvoetbal staat dat het verboden is om voor, tijdens en na een wedstrijd vuurwerk af te steken. Bovendien moet de thuisspelende vereniging dit kenbaar maken aan de eigen supporters én die van de tegenstander. Overigens kunnen beide clubs worden bestraft door de KNVB.

Onbegrip

Aan beide zijden was er nogal wat onbegrip over de beslissing van de scheidsrechter. "Er was niet of nauwelijks sprake van overlast en niemand voelde zich bedreigd door het vuurwerk en de oranje rook. Ik vond de reactie van de scheidsrechter wat overdreven", reageerde Budel-trainer Erik van Rooij na afloop. Overigens werd zijn ploeg zondag kampioen, door met 2-4 te winnen van concurrent SVSH.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie