Luister
muziek
28 augustus 2023 - 12:28
Deel dit artikel:

Trots terug naar Cranendonck: Budelse motoballers maken indruk op EK

In een spannende wedstrijd op het Europees Kampioenschap Motoball (EK Motoball) afgelopen zondag hebben de jeugdleden van MBV Budel hun uiterste best gedaan, maar eindigden ze uiteindelijk op de 4e plaats. De wedstrijd vond plaats in een sfeervolle ambiance, waarbij de jongens vanaf de eerste minuut vol gas gaven en alert reageerden op de aanvallen van het Litouwse team.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Dave Schellekens
Advertentie

De wedstrijd werd gespeeld over 4x15 minuten en eindigde in een opwindend 2-2 gelijkspel. Dries Aarts opende de score met een goal in de 8e minuut, gevolgd door een doelpunt van Luc van Kessel vanaf 16 meter in de 53e minuut. Deze inspanningen leidden tot een verlenging van 2x10 minuten. Helaas kwam MBV Budel in de beginfase van de verlenging op een achterstand die ze niet meer wisten goed te maken. Een onfortuinlijke groene kaart en een daaropvolgende 11-meter penalty resulteerden in een achterstand van 4-2. Ondanks een laatste doelpunt in de eerste verlenging, eindigde de wedstrijd met een eindstand van 5-2.

Na een strategische bespreking tijdens de pauze wisten de jongens de schade in de laatste 10 minuten van de wedstrijd te beperken, wat resulteerde in een gelijke score gedurende die periode. Met deze inspanningen en vastberadenheid eindigde het Nederlandse oranjeteam op een respectabele 4e plaats in dit EK Motoball.

De jeugdleden van MBV Budel kunnen desondanks met opgeheven hoofd terugkijken op hun prestaties op het Europees Kampioenschap. Met drie bussen vol ervaring en internationale complimenten keren ze terug naar Budel, waar ze met trots ontvangen zullen worden door hun supporters. De verwachte aankomsttijd bij het clubhuis is 18.30 uur, en het hele team kan terugkijken op een indrukwekkende deelname aan het EK Motoball.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie