Luister
muziek
20 oktober 2023 - 14:26
Deel dit artikel:

Behendige Peter Kerkhofs pakt podiumplek met motorsportkunst

Voor de echte acrobaten organiseerde motortoerclub D’n Blaospijp uit Leende zaterdag de jaarlijkse trial voor haar leden. De naam van deze tak van de motorsport is afgeleid van het Engelse 'to try'. In deze tak van sport gaat het om motorbehendigheid en dat heeft de winnaar Niek Liebregts laten zien. Ook de Cranendonckse Peter Kerkhofs deed mee.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - MTC D'n Blaospijp
Advertentie

Tegen het einde van elk motorseizoen staat er een ware behendigheidstest op de kalender van MTC D’n Blaospijp: de clubtrial. Deze tak van de motorsport wordt niet voor niets ook wel de ‘hogeschool van de motorsportkunst’ genoemd. De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial.

Trial wordt staand op een speciale, misschien wat raar uitziende motorfiets, beoefend. Zo heb je de beste controle over je bewegingen met de motor over de diverse obstakels. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt. Wie aan het eind van de wedstrijd het minste aantal strafpunten behaalt, mag zich winnaar noemen.

Uitslag clubtrial 2023

Dit jaar deden er 21 rijders mee. En dat (top)snelheid niet de bepalende factor is bij trial, werd deze dag bevestigd. Zowel winnaar Niek Liebregts als nummer 2 Jaap Van de Kerkhof behaalden namelijk nul strafpunten; ze doorliepen elk parcours foutloos. Het ging dus om de tijd van de laatste oefening, de langste tijd wel te verstaan. De derde prijs is voor Peter Kerkhofs.

  • 1. Niek Liebregts (Leende)
  • 2. Jaap van de Kerkhof (Leende)
  • 3. Peter Kerkhofs (Cranendonck)

De avond werd volgens traditie afgesloten met een hapje en drankje in het ‘thuishonk’ café Roothans in Leende.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie