muziek
31 Oktober 2023 11:53
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 verliest na sterke eerste helft door dubieuze goal

Na een helft spelen zou je gezegd hebben: "Rood-Wit’67 gaat deze wedstrijd met grote cijfers winnen." Maar dat bleek zondagmiddag niet het geval.

cranendonck24
  / Rood-Wit'67/PLUS

Het begon al in de negende minuut toen een hoge Rood-Wit’67-corner bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande Jelle van der Kruijs belandde. De wedstrijdbal schoot Jelle niet in het doel maar net ernaast. Een minuut later een schitterende aanval over rechts via Mika van den Boomen, Jelle van der Kruijs en Geert Compen, door laatstgenoemde prima breed gelegd op Nick Lucassen. Nick schoot wel hard, maar daardoor minder zuiver zodat de bal net naast het doel ging.

In de veertiende minuut weer een goede schietkans van Robin van Vuurden, maar Nick Lucassen stond in de baan van het schot en weg kans. Weer vier minuten later kwam de verdiende voorsprong. Mika van den Boomen oefende veel druk uit op de tegenstander en veroverde de bal, prima gedaan. Vervolgens schoot hij de bal breed naar Steef Damen. Hij passeerde drie verdedigers en rondde daarna perfect in de verre hoek af.

Tegenover al die mooie kansen stond een doelpoging van RKMSV, dat was een slap schot van Roy Gielen. In de 41ste minuut kreeg Loek Beeren van RKMSV een directe vrije trap te nemen van circa 25 meter. De vrije trap werd langs het muurtje geschoten en verdween in de rechterhoek: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Controle uit handen

Na rust een geheel andere wedstrijd. De rood-witten hadden niet meer de controle, het vertrouwen was veel minder, duels werden onvoldoende gewonnen en de passing was minder zuiver. Daardoor was de tegenstander meer in balbezit. Toch kreeg RKMSV niet veel kansen maar de thuisclub ook niet.

Dubieuze winnende treffer

In de 65ste minuut was er nog een cruciaal moment. Een RKMSV-speler stond buitenspel, grensrechter Charles Aarts vlagde, maar de Belgische scheidsrechter uit Antwerpen, die veel te ver van de buitenspelsituatie af stond, keek niet eens naar het vlagsignaal. Het spel ging door, er kwam een duel tussen de spits van RKMSV en Harm Derks binnen het strafschopgebied. Tot verbazing van iedereen floot de scheidsrechter voor een penalty. Finn Joosten benutte de penalty (1-2) en bepaalde daarmee de eindstand.