Luister
muziek
4 november 2023 - 10:05
Deel dit artikel:

Van Rooij 'zeer teleurgesteld' dat hij moet stoppen bij sv Budel: 'Onbegrijpelijk'

Trainer Erik van Rooij heeft tegenover Amateurvoetbal Eindhoven 'ontstemd' gereageerd op de mededeling van de voorzitter dat zijn contract met sv Budel niet wordt verlengd. Hij kreeg dit volgens hem afgelopen week te horen via een appje. “De club heeft blijkbaar het beleid dat ze slechtst twee keer een eenjarig contract geven aan een trainer. Ook als de resultaten gewoon uitstekend zijn en de sfeer met de groep zeer goed is te noemen. Voor mij onbegrijpelijk en zeer teleurstellend.”

cranendonck24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
Advertentie

Van Rooij begon vorig seizoen aan zijn klus bij de (toen nog) vierdeklasser en werd met de oranjewitten meteen kampioen. Ook in de derde klasse B doet sv Budel het weer prima en zondag werd met 1-0 van koploper Merefeldia gewonnen. De ploeg van Van Rooij bezet momenteel een knappe vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder DVO. Toch neemt sv Budel aan het einde van dit voetbaljaar afscheid van de succestrainer.

'Rauw op het dak gevallen'

In een appje en later een telefoongesprek heeft de voorzitter aan Van Rooij laten weten dat het beleid van sv Budel is om maximaal één keer te verlengen. Ook William Hoeymans kreeg hiermee een paar jaar geleden te maken. Ondanks goede prestaties en dito relatie met de spelersgroep en staf. Van Rooij: “De mededeling van de voorzitter is me rauw op mijn dak gevallen. Als ik dit had geweten, had ik misschien niet getekend.”

Coulance

Sinds 2015 is er een aanpassing in het verlengen van zogeheten ‘flexibele arbeidscontracten’. Werknemers (spelers en trainers/coaches) hebben voortaan recht op een contract ‘voor onbepaalde tijd’, als de werknemer langer dan twee jaar bij de vereniging in dienst is, met elkaar opvolgende arbeidscontracten, of hij/zij binnen twee jaar tijd vier opeenvolgende tijdelijke contracten afsluit. “Dat snap ik, maar ik had in mijn geval wel iets meer coulance verwacht en we hadden eventueel ook een extra clausule in mijn contract kunnen opnemen”, besluit Erik van Rooij.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie