muziek
6 november 2023 - 06:01
Deel dit artikel:

VV Maarheeze kan niet klimmen op ranglijst na vijfde gelijkspel

Onder herfstachtige omstandigheden heeft VV Maarheeze op het eigen sportpark gelijk gespeeld tegen DESM uit Weert. De 1-1-eindstand stond al bij de rust op het scorebord. Van de zes wedstrijden deze competitie, speelde VV Maarheeze er vijf gelijk.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

Direct na de aftrap kwam de regen al met bakken uit de hemel en amper drie minuten was de wedstrijd oud of een verdediger van DESM leverde de bal zomaar in bij Jordy van Zon. Deze wist er wel raad mee en bracht Maarheeze meteen op voorsprong: 1-0.

Deze start gaf Maarheeze vleugels maar kon helaas niet worden omgezet in meer doelpunten. Ralf van Beek was dichtbij de 2-0 maar zag zijn inzet voorlangs gaan. In de negentiende minuut had VV Maarheeze geluk dat een afstandsschot van DESM tegen de lat belandde.

Gelijkmaker

Na de voortvarende start van Maarheeze kreeg DESM meer en meer grip op de wedstrijd. In de 33ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Een vlotte combinatie van DESM werd vanaf de achterlijn voorgegeven en door de spits van DESM tot doelpunt gepromoveerd: 1-1.

Buitenspel

Na de rust werden de spelers andermaal op een flinke regenbui getrakteerd, maar Maarheeze kwam beter uit de rust. DESM werd op de eigen helft teruggedrongen en VV Maarheeze leek op voorsprong te komen toen Remy Verhoeven door Jordy van Zon in stelling werd gebracht. Verhoeven rondde bekwaam af, maar de scheidsrechter floot het doelpunt terug vanwege vermeend buitenspel.

Tien minuten voor tijd leek Cas Baudoin VV Maarheeze op voorsprong te kunnen brengen. Een knappe actie eindigde in een schuiver op de keeper maar er was niemand om de afgeslagen bal op goal te schieten. Toen Remy Verhoeven drie minuten voor tijd zijn fraai ingeschoten vrije trap ook door de keeper van DESM gepareerd zag, was het duidelijk dat ook deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen.

VV Maarheeze ziet na het vijfde gelijkspel dit seizoen dat ze op de tiende plek staan in de 4de klasse. Alleen DFO'20 en Rood-Wit'67 staan nog onder hen.