Luister
muziek
6 november 2023 - 14:46
Deel dit artikel:

Rood-Wit’67 wint eerste competitiewedstrijd, tegen trefzekere Max Verstappen

Rood-Wit'67/PLUS vierde een overwinning van 3-2 op het hoger geplaatste Neerkandia, waarbij de roodwitten hun eerste zege van het seizoen claimden.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De wedstrijd, die plaatsvond in Neerkant, begon met de thuisploeg die vanaf het begin druk uitoefende op de verdediging van Rood-Wit'67/PLUS, waardoor de roodwitten moeite hadden om in hun spel te komen en vaak gedwongen werden om de lange bal te hanteren. Ondanks de druk slaagde doelman Joep Lammers erin om de nul te behouden met enkele uitstekende reddingen.

Na een periode van druk van Neerkandia, slaagde Rood-Wit'67/PLUS erin om in de 18e minuut de leiding te nemen. Een vrije trap van Nick Verheggen werd benut door Geert Compen, waardoor de roodwitten op een 0-1 voorsprong kwamen. Niet lang daarna breidde Joeri Beimans de voorsprong uit met een indrukwekkend schot van 30 meter afstand, waardoor de score op 0-2 kwam. De roodwitten leken hun draai te vinden en consolideerden hun voorsprong in de 35e minuut toen Steef Damen een mooie aanval afrondde en de stand op 0-3 bracht.

Max Verstappen trefzeker

Echter, Neerkandia vocht terug en wist in de 38e minuut terug te komen met een doelpunt van Max Verstappen, waardoor de score op 1-3 kwam. Vlak voor rust, in de 45e minuut, slaagde Willem Mennen erin om de achterstand verder te verkleinen met een goal, waardoor de ruststand op 2-3 werd gezet.

In de tweede helft van de wedstrijd bleek het een eenzijdig gevecht te zijn, met Neerkandia die voortdurend druk uitoefende op de verdediging van Rood-Wit'67/PLUS. Ondanks de aanhoudende druk slaagde de verdediging er echter in om stand te houden, mede dankzij enkele cruciale reddingen van keeper Joep Lammers. Rood-Wit'67/PLUS slaagde erin om enkele kansen te creëren, met schoten op de paal van Nick Lucassen en een kopbal net naast van Geert Compen.

De roodwit-defensie, onder leiding van de jarige Harm Derks, gaf geen krimp in de laatste tien minuten, waardoor de roodwitten hun eerste drie punten van het seizoen veiligstelden. De volgende wedstrijd staat gepland voor zondag 12 november, waarbij Rood-Wit'67/PLUS thuis speelt tegen koploper RKSVO, met gratis toegang voor het publiek. De wedstrijdbal is geschonken door Greetje van der Kampen, een trouwe supporter van Rood-Wit'67/PLUS.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie