muziek
26 maart 2024 - 21:44
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 geeft ruime voorsprong uit handen en verliest in blessuretijd

Rood-Wit'67 begon fel aan de wedstrijd en tegenstander Neerkandia had niets in te brengen in de eerste helft. Toch ging het mis voor de ploeg uit Budel-Dorplein, in de allerlaatste minuten.

cranendonck24
  / / Redactie

Rood-Wit'67 was oppermachtig en Neerkandia kon geen enkele keer gevaarlijk worden. In de achttiende minuut werd het 1-0. Goed drukzetten op de achterhoede en keeper door Geert Compen zorgde ervoor dat de bal terechtkwam bij Steef Damen die onberispelijk de 1-0 scoorde.

In de dertigste minuut had Geert Compen de 2-0 kunnen maken, maar zijn schot ging voorlangs. In de 38ste minuut werd het wel 2-0. Een schot van Robin van Vuurden werd afgeketst en door de oplettende Mika van den Boomen ingetikt: 2-0. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Neerkandia was veel feller en de rood-witten werden slordig met veel balverlies en verloren te veel duels. In de vijftigste minuut werd het 2-1 door een communicatiefout in de Rood-Wit'67-defensie. Vijf minuten later was het verschil weer twee doelpunten, doordat Jordi van Leeuwen na een assist van Nick Verheggen beheerst de 3-1 maakte.

Neerkandia slaat toe

Hierna volgde een onherkenbaar Rood-Wit'67. Neerkandia was heer en meester op het veld en het wachten was dan ook op de tegengoals. In de zestigste minuut kon Tom Ras nog redding brengen door een kopbal uit een corner van de lijn te halen, maar zes minuten later werd het 3-2 door Joep van Bussel, die een vrije trap onhoudbaar in de kruising schoot.

Drie minuten later werd het zelfs 3-3 door een afstandsschot van Max Verstappen. Neerkandia bleef de tweede helft de betere ploeg maar het zag ernaar uit dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Maar Neerkandia wist nog in blessuretijd twee keer tot scoren te komen waardoor de einduitslag 3-5 werd.