muziek
10 april 2024 - 11:19
Deel dit artikel:

RKSVO zet Rood-Wit’67 eenvoudig opzij en kroont zich tot kampioen

Het was voorafgaand aan de wedstrijd al duidelijk dat RKSVO kampioen kon worden omdat concurrent SVSH had verloren van Neerkandia. Rood-Wit’67 had zich echter voorgenomen om het RKSVO zo lastig mogelijk te maken en begonnen zeer fel aan de wedstrijd.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Rood-Wit’67 toonde veel inzet en zette RKSVO onder druk. De eerste kans was voor de rood-witten. In de zesde minuut werd Robin van Vuurden in de diepte aangespeeld. Zijn lobje over doelman Stijnen ging maar net over het doel. Rood-Wit’67 was in deze fase minstens gelijkwaardig aan RKSVO.

Score na ruim halfuur geopend

Door een foutje in de Rood-Wit’67-defensie kwam RKSVO in de 35ste minuut toch op 1-0. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door een Rood-Wit’67-verdediger en de bal kwam uiteindelijk terecht bij Freek Meeuwissen, die gemakkelijk de 1-0 kon scoren. Ook na dit doelpunt bleven de rood-witten er in geloven en bleven ze de aanval zoeken zonder dat er kansen kwamen. Ruststand: 1-0.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Een afwachtend RKSVO en een aanvallend Rood-Wit’67. In de 55ste minuut werd het echter 2-0. In het strafschopgebied werden twee harde duels gewonnen door RKSVO en uit de kluts kon Maan Mertens de 2-0 intikken.

RKSVO loopt uit

Door deze scoreverdubbeling was de wedstrijd gespeeld. De rood-witten bleven wel de aanval zoeken maar RKSVO zat op rozen en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Het werd nog 3-0 in de zestigste minuut door een kopbal van Daan Janssen na een voorzet van links en in de 75ste minuut werd het ook nog 4-0 door een rechtstreekse vrije trap van Freek Meeuwissen. De rood-witten hadden nog enkele kleine kansjes; een schot van Roel van de Vorst ging net naast en een schot van Jordi van Leeuwen ging net over. De einduitslag was 4-0.

Aanstaande zondag wordt de derby tegen VV Maarheeze gespeeld om 14.30 uur.