muziek
17 april 2024 - 10:13
Deel dit artikel:

Wedstrijdverslag: Rood-Wit'67 verliest onverdiend derby tegen VV Maarheeze

Rood-Wit'67 was de gehele wedstrijd gelijkwaardig aan hun tegenstander VV Maarheeze en de tweede helft zelfs beter. Maar door een gemakkelijk gegeven penalty in de negentigste minuut werd met 1-2 verloren.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Rood-Wit'67/PLUS. Een voorzet van Nick Verheggen kwam terecht bij Jelle van der Kruijs, maar zijn kopbal ging over het doel. Hierna golfde het spel op en neer zonder dat er echte kansen ontstonden. In de veertigste minuut kwam VV Maarheeze onverwachts op een 0-1-voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd onberispelijk ingeschoten door Remy Verhoeven.

De tweede helft een aanvallend Rood-Wit'67 en een afwachtend VV Maarheeze. De rood-witten lieten de bal goed rondgaan en wisten met goed combinatievoetbal de bal voorin te krijgen. Dit resulteerde in enkele kansen. Een goede voorzet van Mika van den Boomen werd door Jens Smits in de handen van keeper Jarno Nijssen gekopt.

In de 65ste minuut de verdiende gelijkmaker: een corner genomen door Nick Verheggen werd onhoudbaar ingekopt door aanvoerder Harm Derks: 1-1. Vijf minuten later eenzelfde situatie, maar nu werd de kopbal van Harm Derks gestopt door de doelman. De rood-witten waren in deze fase de betere partij en een volgende kans was er voor Steef Damen, die net overschoot na een aanval over meerdere schijven.

In de negentigste minuut trok VV Maarheeze de overwinning naar zich toe. Een aanvaller van de Maarheezenaren ging na een lichte aanraking liggen en scheidsrechter Tim Eerdmans gaf de strafschop. Deze werd benut door Cas Baudoin: 1-2.

Hierna probeerden de rood-witten nog de gelijkmaker te forceren maar kansen bleven uit. Rood-Wit'67 moet de komende drie resterende wedstrijden winnen om zich te handhaven in de vierde klasse. De wedstrijd van zondag tegen Brevendia is dan ook erg belangrijk.