Luister
Live
3 mei 2021 - 06:04
Deel dit artikel:

Sportprogramma vol humor en muziek van start in Cranendonck voor jongeren

Er staat een gratis sportactiviteit op het programma in Cranendonck. Jongeren van 12 tot en met 26 jaar kunnen hier op 16 mei aan meedoen. Via de landelijke regeling Jeugd aan Zet, wordt het door de gemeente Cranendonck in samenwerking met de Sporthub van de Romrijten en CORDAAD georganiseerd.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De coronacrisis treft jeugd en jongeren ontzettend hard. Sociale ontmoetingen, onderwijs, sport en de mogelijkheid om te werken of even te ontsnappen aan de thuissituatie zijn al een jaar lang enorm lastig. Daarom doet de gemeente mee aan deze landelijke regeling.

Er is gekozen voor het ‘Pest Mij Maar’-programma van ex-profbasketballer Henk Pieterse. Dit programma bevat veel humor, muziek en makkelijk uit te voeren basketbaloefeningen. Het staat al sinds 2006 bekend om de positieve manier waarop het iedereen met elkaar in beweging zet en verbindt.

Activiteiten
De sportactiviteit wordt uitgevoerd binnen de RIVM-richtlijnen. Zelfs als je niet van basketbal houdt is het een aanrader, tenminste als je van ‘samen veel plezier beleven’ houdt. Er zijn twee groepen:

  • Groep 1: 12 tot en met 15 jaar start om 12.30 uur en duurt tot 14.00 uur
  • Groep 2: 16 tot en met 26 jaar start om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur

Inloop en aanmelden
Schrijf je vooraf in. Dit om te voorkomen dat het te druk wordt aan de poort. Mail naar j.koch@cranendonck.nl. Vermeld in het onderwerp: JAZ Cranendonck en zet in de mail je naam en leeftijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat we tijd hebben voor de gezondheidscheck.

  • Groep 1: start inloop om 12.00 uur
  • Groep 2: start inloop om 14.00 uur

Programma Jeugd aan Zet
Wethouder Marcel Lemmen opende op 7 april de eerste Jeugd aan Zet dag voor Basisschool de Boogurt. Deze school mocht voor deze dag speciaal gebruikmaken van de sporthal van het BRAVO! College. Oprichter van het programma, ex-prof basketballer Henk Pieterse, heeft inmiddels al van zven scholen de groepen 7 en 8 bezocht. Dit deed hij samen met Nick Maas en Amy van Bogget van de Jongerencampus Cranendonck.

Meer info
Voor meer vragen over de beweegactiviteit neem eens een kijkje op pestmijmaar.nl of op hun social media @pestmijmaar of TikTok @bullymeifyoudare. Voor vragen aan het jongerenwerk kijk eens op hun website: jongerenwerkcranendonck.nl. Voor overige vragen kan je terecht bij onze sportconsulente en programmaleidster, Jantien Koch, j.koch@cranendonck.nl of 06-12521996. Een appje sturen mag ook altijd.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug