Luister
Live
8 juni 2021 - 06:00
Deel dit artikel:

Halve en Kwart Marathon van Cranendonck gaan wederom door

De veertiende Halve en Kwart Marathon van Loopgroep Cranendonck gaat dit jaar wederom door. Ook vorig jaar wist de organisatie middenin coronatijd het evenement door te laten gaan met de nodige maatregelen.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Monique Duisters

De Halve en Kwart Marathon vinden plaats op 19 september. Eveneens is er de mogelijkheid om een wedstrijd over 10 Engelse Mijlen of 5 kilometer te lopen.

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, durft de organisatie het aan om wederom een wedstrijd te organiseren. Wel worden alle maatregelen, opgesteld door het RIVM, in acht genomen. "Wij als organisatie gaan ervan uit dat de wedstrijd op 19 september doorgaat", zegt Loopgroep Cranendonck. Verdere info volgt zo snel mogelijk. Binnenkort bestaat de mogelijkheid om voor in te schrijven via inschrijven.nl.

De loop staat bij veel lopers inmiddels bekend als een mooie, goed georganiseerde en gezellige wedstrijd door het prachtige natuurgebied van Cranendonck. Het programma begint weer met een scholierenloop, waarbij deelname voor de kinderen gratis is. Daarna volgen de afstanden 21, 11 en 5 kilometer. Dit jaar wordt, in navolging van vorig jaar, de mogelijkheid geboden de 10 Engelse mijl - oftewel 16,1 kilometer - te lopen. Voor elke afstand is één grote ronde uitgezet.

Drinkposten
Om de 5 kilometer staat een drinkpost. Op diverse plaatsen staan verkeersregelaars en vrijwilligers om de lopers een veilige route te wijzen over semi-verharde fietspaden, asfaltfietspaden en asfaltwegen. Op het parcours worden de kilometerpunten aangeduid en de tijdregistratie gebeurt door middel van een chip die aan de schoen wordt bevestigd. Nog meer informatie vind je op loopgroepcranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug