Luister
Live
21 oktober 2021 - 12:40
Deel dit artikel:

Sv Budel op zoek naar scheidsrechters

Het aantal scheidsrechters in Nederland gaat snel achteruit. Ook bij sv Budel merken ze dat, dus zijn ze op zoek naar nieuwe scheidsrechters.

In Nederland zijn er meer 28.000 scheidsrechters actief bij de amateurverenigingen en in het betaald voetbal. Dat klinkt veel, maar dat aantal loopt - door een zwaar coronajaar - snel terug. En dat is jammer, omdat het ten koste gaat van het spelplezier van meer dan 1 miljoen voetballers.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Die helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen, meld je dan aan als scheidsrechter bij sv Budel.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Amateurverenigingen zijn de basis voor de aanwas van nieuwe scheidsrechters. Ze ontdekken bij hun ‘eigen cluppie’ de liefde voor het arbitragevak. Vanuit deze kweekvijver kunnen verenigingsscheidsrechters de overstap maken om namens de KNVB te gaan fluiten, op het veld of in de zaal. Nu er op alle niveaus een ernstig tekort dreigt te ontstaan, is het hoog tijd om de krachten te bundelen en elkaar te helpen om de instroom van nieuwe scheidsrechters op zowel club- als KNVB-niveau te stimuleren.

Scheidsrechter worden bij sv Budel

"Ook bij sv Budel hebben we te maken met een teruglopend aantal scheidsrechters", zegt de Cranendonckse club op hun site. Elke zaterdag en zondag is het weer passen en meten en zijn er verschillende scheidsrechters die meerdere wedstrijden moeten fluiten. "Graag horen we als iemand het leuk vindt om een wedstrijd te fluiten. Dit kan zonder een opleiding als je enige voetbalervaring hebt, zeker bij de B-categorie, maar er kan ook een scheidsrechterscursus georganiseerd worden als er voldoende aanmeldingen zijn." Lijkt het je leuk om sv Budel vooruit te helpen, meld je dan aan via robvantongeren@svbudel.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug