Luister
muziek
8 september 2022 - 09:39
Deel dit artikel:

Vijftien jaar Halve Marathon van Cranendonck, met deze editie een grote aanpassing

Op 18 september 2022 organiseert Loopgroep Cranendonck haar vijftiende Halve en Kwart Marathon van Cranendonck en tevens is er een wedstrijd over 10 Engelse Mijlen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Lizet Hermans
Advertentie

Nadat ook tijdens de coronajaren 2020 en 2021 de wedstrijden doorgang konden vinden, wordt 2022 het jaar van het derde lustrum van de Halve Marathon van Cranendonck. In 2008 heeft een enthousiaste groep vrijwilligers van Loopgroep Cranendonck het initiatief genomen en met veel succes een mooie loop opgezet. Uiteraard zijn er door de jaren heen wel wat aanpassingen gedaan, maar in grote lijnen is de wedstrijd blijven staan als een huis. Het deelnemersaantal wisselt wat over de jaren en zo was er vorig jaar een recordaantal deelnemers aan de jeugdloop.

Grote verandering, vroegere starttijd

Dit jaar wordt een grote verandering doorgevoerd, waar deelnemers in de afgelopen jaren regelmatig om hebben gevraagd. Eerder op de ochtend starten zodat lopers gefinisht zijn voordat de temperaturen gaan oplopen. Zo wordt de start van de halve marathon vervroegd van 11.00 uur naar 09.30 uur. Om dit mogelijk te maken beginnen de jeugdwedstrijden, over korte afstanden, pas later in de ochtend.

Het programma begint dus met de halve marathon (21,1 kilometer), daarna volgt 10 Engelse Mijl (16.1 kilometer) en vervolgens de 11 en 5,5 kilometer. Voor elke afstand is een grote ronde uitgezet.

Vanaf 10.30 uur volgen de jeugdlopen, waarbij deelnemers zijn ingedeeld op leeftijd en naarmate men ouder is, is ook de te lopen afstand langer. Zie voor meer informatie ook de website loopgroepcranendonck.nl.

Door het natuurgebied van Cranendonck

De loop staat bij veel lopers en loopsters inmiddels bekend als een mooie, goed georganiseerde en gezellige wedstrijd door het prachtige natuurgebied van Cranendonck.

Zo staat er om de 5 kilometer een drinkpost, met water en sportdrank. Op diverse plaatsen staan verkeersregelaars en vrijwilligers om de lopers een veilige route te wijzen over semi-verharde fietspaden, asfaltfietspaden en asfaltwegen. De tijdregistratie gebeurt door middel van een chip die aan de schoen wordt bevestigd.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 11 september op inschrijven.nl en is ook via de website benaderbaar. Let op: na-inschrijving is niet mogelijk. De inschrijfgelden worden één week na de loop ingehouden via een automatische incasso.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie