Luister
muziek
13 Mei 2024 08:25
Deel dit artikel:

Ook onze regio ziet Joost Klein graag opnieuw meedoen aan songfestival

Uit een online petitie blijkt dat veel mensen Joost Klein in 2025 graag weer op het podium van het Eurovisie Songfestival zien. Na zijn diskwalificatie afgelopen zaterdag, moet hij opnieuw de Nederlandse inzending zijn, vinden ook veel mensen uit onze regio.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Sarah Louise Bennett / EBU
Advertentie

Het was misschien een kwestie van tijd voordat iemand het initiatief nam om een petitie op te zetten om Joost Klein opnieuw naar het songfestival te sturen volgend jaar. De heisa rondom zijn diskwalificatie was namelijk groot. Hij zou naar een cameravrouw 'dreigende gebaren' hebben gemaakt, nadat Joost meermaals zou hebben gevraagd om hem niet te filmen. Er volgde een melding bij de politie, een onderzoek en later diskwalificeerde de EBU (Europese Radio-unie en organisator van het songfestival) hem, waardoor hij niet in de finale verscheen.

Handtekeningen bij petitie voor deelname Joost Klein in 2025

Ook zaterdag werd er direct na de diskwalificatie van Joost Klein een petitie opgezet, om hem 's avonds alsnog in de finale te laten verschijnen. Die werd meer dan 280.000 keer ondertekend. Nu is er een online petitie voor deelname van Joost Klein in 2025. Die is inmiddels meer dan 7500 keer ondertekend.

Daar zitten ook mensen uit onze regio bij. Zo zien we bij de statistieken dat mensen uit onder meer Budel, Weert, Veldhoven, Waalre, Eindhoven en Valkenswaard de petitie hebben ondertekend.

Nagenieten van zijn live-optreden? Bekijk de video hieronder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie