Luister
muziek
19 april 2023 - 12:24
Deel dit artikel:

Beoogde coalitie met vijf partijen bij Waterschap De Dommel

Verkenner Roel van Gurp voerde de afgelopen weken gesprekken met de elf fracties in het algemeen bestuur van waterschap De Dommel. Van Gurp heeft de verkenningsfase afgerond. Hij presenteerde op 12 april zijn bevindingen aan de fracties.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Brigide Kisters
Advertentie

Van Gurp adviseert een coalitie met vijf partijen. Het gaat om Water Natuurlijk, VVD, Partij van de Arbeid, Natuurterreinen en Ongebouwd (agrariërs). De beoogde coalitie heeft 18 van de 30 zetels in het algemeen bestuur.

Van Gurp: “Ik kijk terug op plezierige en constructieve gesprekken met de vertegenwoordigers van de elf fracties. Ik zie bij de beoogde coalitiepartijen goede aanknopingspunten en draagvlak voor een nieuw bestuursprogramma.”

Na de verkenning en het advies is er nu de formatiefase. Hierin komen de vijf fracties tot een inhoudelijk akkoord. De fracties streven naar een akkoord met een zo breed mogelijk draagvlak. En een duidelijke onderkenning van de urgentie van de opgaven van het waterschap. De coalitiepartijen hebben Roel van Gurp gevraagd om als informateur dit proces te begeleiden. In de formatieperiode gaat het ook over de samenstelling van het dagelijks bestuur.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie