Luister
muziek
28 november 2023 - 06:12
Deel dit artikel:

Kiezer dreigde stempas in brand te steken in Budel-Dorplein

Dat er veel zwevende kiezers waren tot aan de verkiezingen vorige week, bleek wel uit de vele mediaberichten. Maar er was ook iemand in Budel-Dorplein die er nog niet uit was of stemmen überhaupt zin heeft. Hij wilde dat een stembureaulid hem overtuigde.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

In het stembureau in Budel-Dorplein, in dorpshuis De Schakel, vond een bijzonder voorval plaats, als we het proces-verbaal van die locatie mogen geloven. Omroep Brabant ging op zoek naar opvallende momenten in de kieshokjes op 22 november. Ze scrollden door naar het kopje 'Onregelmatigheden en bijzonderheden' en kwamen bijzondere dingen tegen.

Kokhalzend in de rolstoel

Onder meer in Altena vond iets bijzonders plaats. Daar klaagde iemand over de stank in het stemlokaal. Ze gaf aan 'allergisch voor kooklucht' te zijn en zat kokhalzend in haar elektrische rolstoel, zo meldt Omroep Brabant. Gelukkig is de zaak niet geëscaleerd: 'Tegen mevrouw gezegd dat we haar klacht zullen noteren. Dit was afdoende.'

Stempas in brand?

In Budel-Dorplein meldde iemand zich die er nog niet uit was of stemmen wel zin heeft. 'Kiezer wil publiekelijk door stembureaulid overtuigd worden waarom hij moet stemmen', zo lezen we in het proces-verbaal. Weigeren was geen optie, want 'anders steekt 'ie zijn stempas in de brand'. Of deze kiezer uiteindelijk overtuigd is, wordt niet vermeld.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie