Luister
Live
27 mei 2021 - 15:55
Deel dit artikel:

Geen nieuwe vogelgriepbesmettingen in de regio, maar vervoersverbod blijft gelden

Er zijn geen nieuwe vogelgriepbesmettingen aangetroffen in de regio van het kalkoenbedrijf in Weert. Vorige week werd op dat bedrijf de besmetting vastgesteld. Daardoor geldt er ook een vervoersverbod van pluimvee in Cranendonck.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Deze maatregel geldt ten minste dertig dagen. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn zowel het besmette bedrijf als het leghennenbedrijf geruimd. In totaal gaat het om zo'n 79.000 dieren.
In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf in Weert liggen nog zeven andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven zijn bemonsterd en onderzocht op vogelgriep, maar er is dus geen vogelgriepbesmetting vastgesteld in dat gebied.

In de 10 kilometerzone rondom dit bedrijf liggen daarnaast nog 128 andere pluimveebedrijven. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in deze zone. Dus ook in Cranendonck. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte. Ondanks het goede nieuws dat er geen nieuwe besmettingen zijn aangetroffen, blijft deze maatregel van kracht.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug