Luister
Live
30 mei 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

7,4 procent van de Cranendonckers zou meer willen werken

Volgens cijfers van het CBS wil 7,4 procent van de Cranendonckers meer werken. Dat is een lager dan het landelijke cijfer, dat op 8,5 procent ligt. De groep mensen dat (meer) wil werken is vorig jaar gegroeid.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Volgens het CBS steeg het zogenoemd ‘onbenut arbeidspersoneel‘ in Noord-Brabant van 7,3 procent van de beroepsbevolking in 2019 naar 7,8 procent vorig jaar. In gemeente Cranendonck ligt dit dus op 7,4 procent.

Onder de noemer ‘onbenut arbeidspersoneel’ vallen werklozen die op zoek zijn naar een baan of bijvoorbeeld flexwerkers die meer willen werken. Het CBS telt die groepen bij elkaar op en deelt ze vervolgens door het aantal inwoners van 15 tot 75 jaar, ofwel de beroepsbevolking.

Andere gemeenten
Op DEZE kaart vind je per gemeente het onbenut arbeidspotentieel terug. Dit is een optelsom van het percentage werklozen, semiwerklozen en het percentage onderbenutte deeltijdwerkers. De optelsom van deze groepen is afgezet tegen de totale bevolking binnen een regio van 15 tot 75 jaar. Hiermee kom je op een relatief cijfer: het percentage onbenut arbeidspotentieel.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug