Luister
Live
17 mei 2022 - 12:49
Deel dit artikel:

Yvette Ben Salem haar missie: bijdragen aan gelukkig leven

Yvette Ben Salem is coach en trainer en heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkig leven. Daarnaast helpt ze bedrijven om te reflecteren over het verhogen van het geluk van hun werknemers met als resultaat minder verloop, meer toewijding, passie en motivatie. Ze doet hieronder haar verhaal.

cranendonck24
  / advertorial

Mede dankzij de coronacrisis zijn een groot aantal mensen tot de ontdekking gekomen dat ze gelukkiger worden van vertragen. Niet meer elke dag haasten dankzij thuiswerken, meer tijd en energie voor het gezin, natuur, vrienden en hobby’s. Meer tijd om na te denken over vragen als: “wat wil ik nu écht? Wie ben ik nou echt? Waar word ik blij van?”

Nog nooit was er zoveel verloop binnen bedrijven. Steeds meer mensen blijven niet meer zitten als ze niet gelukkig zijn en spelen in op het ruime aanbod binnen de huidige arbeidsmarkt. Men wil meer zeggenschap hebben over de tijdsindeling van hun dag. Het vertrouwen, dat men kreeg tijdens het thuiswerken, gaf meer gevoel van vrijheid, flexibiliteit, eigen zeggenschap en eigen verantwoordelijkheid. Beetje bij beetje wordt dit door een groot aantal bedrijven weer ingeperkt nu de meeste corona maatregelen zijn opgeheven. De files zijn weer terug en er moet weer op tijd ingeklokt worden.

Houd de zaag scherp

In Zweden hebben ze het beter geregeld met werkdagen van zes uur, want een mens is veel productiever als er tijd is voor ontspanning, gezin en hobby’s. Sharpen the saw – tijd voor rust, beweging, je gezondheid, menselijke verbindingen, reflectie - zegt ook Stephan Covey in de 7 gewoonten van zeer effectieve mensen.

Mijn missie als coach en trainer is het bijdragen aan een gelukkig leven. Ik geloof dat meer aandacht voor het écht leren kennen van je eigen waarden, verlangens, talenten, emoties en doelen bijdraagt aan meer geluk. We racen door dit leven heen, we steken energie in het behalen van deadline’s, diploma’s, onze ambities, het uitzoeken van een nieuwe keuken, het organiseren van dé meest spraakmakende borrels, ervoor zorgen dat onze kinderen niks tekort komen én de beste worden maar bij de vraag: ‘wie ben je nu echt?” slaan we dicht. Uhm… Sja… En nee, niet die titel op LinkedIn, niet de moeder van..., de vrouw of man van… Wat beweegt je? Wat ontroert je? Wat is jouw superkracht? Wat vind je heel erg belangrijk? Waar word jij heel blij van?

Stop. Even stilstaan. Kijken naar waar je staat, waar je vandaan komt, waar je heen wilt. Als particulier, maar ook als bedrijf.

Talent

Hier ligt mijn kracht, mijn talent. Ik kijk mee en help jou om écht te kijken naar al deze vraagstukken en neem jou mee in je eigen diepere onbewuste conditioneringen en patronen en de oorsprong hiervan. Jij hebt alles in je om bepaald belemmerend gedrag en negatieve overtuigingen zoals bijvoorbeeld perfectionisme, gebrek aan eigenwaarde, ‘ik doe er niet toe’, ‘wat ik vind is niet belangrijk’, onzichtbaar zijn et cetera, zelf om te keren.

Hiernaast help ik bedrijven om te reflecteren over het verhogen van het geluk van hun werknemers met als resultaat minder verloop, meer toewijding, passie en motivatie. De fundering van dit alles is namelijk ‘persoonlijk leiderschap’. Een containerbegrip voor de mate waarin men de regie heeft over alle aspecten van het leven.

Assertief zijn

Eén van de onderdelen van over persoonlijk leiderschap beschikken is assertief zijn. Het kunnen begrenzen. Vaak laten we ons sturen door de maatschappij, onze partner, familie, de mensen om ons heen, onze baas, onze kinderen. Om die regie terug te nemen moeten we wel eerst weten wat we wél willen.

Sluit aan bij mijn training ‘liefdevol assertief’ op 11 juni 2022 om 09.30 uur in De Borgh in Budel. Schrijf je in via mijn website yvettebensalemcoaching.nl.

Sparringpartner

Ik ben trainer en persoonlijk coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, klantgerichtheid, (interculturele) sales en teamcoaching. Dankzij mijn professionele sales ervaring, persoonlijke verleden in binnen en buitenland en als NLP Master Practitioner ben ik uitgegroeid tot een kundig en bekwame sparringpartner. Mijn stijl is respectvol, intuïtief, liefdevol, nieuwsgierig, doortastend, provocatief, eerlijk met een flinke dosis humor. Mijn talent is snel te doorzien waar het knelt, lef te tonen door roze olifanten te benoemen en snel tot de essentie te komen wat resulteert in beweging. Mijn enthousiasme en openheid zorgen voor een relaxte sfeer waarbij een ieder zich kwetsbaar durft op te stellen. Mijn missie is mensen inzicht te geven in beperkende overtuigingen en conditioneringen en een mindset te creëren van keuzes, mogelijkheden, talent en kansen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug