Luister
muziek
15 december 2022 - 12:02
Deel dit artikel:

Klikkelstein opent 'huis van de Kerstman': jaarlijkse Kerst-Inn is terug

Aanstaande zaterdag is de jaarlijkse Kerst-Inn bij Klikkelstein Kinderopvang in Budel. Op die 17 december wordt Klikkelstein omgetoverd tot het 'huis van de Kerstman'.

cranendonck24
  / advertorial
Advertentie

Zoals elk jaar is er van alles moois te zien en leuks te beleven. "Komen jullie gezellig langs? Iedereen is van harte welkom", zegt het team van Klikkelstein Kinderopvang.

Dit jaar zijn alle groepsruimtes omgetoverd tot echte kamers van het huis van de kerstman. En de kerstman showt deze ruimtes natuurlijk maar al te graag. Hij laat graag zien wat voor werk de kerstelfjes allemaal doen in de verschillende kamers.

Het huis van de kerstman is toegankelijk via de echte hoofdingang. De parkeerplaats waar alle ouders normaal gesproken hun auto’s parkeren is tijdens de Kerst-inn helaas niet toegankelijk, je kunt je auto het beste parkeren op het parkeerterrein tegenover Sportivo. Vervolgens loop je langs het pad bij Sportivo en wordt je ontvangen bij de hoofdingang van Klikkelstein, nu natuurlijk de voordeur van het huis van de kerstman. We nemen je alvast mee in welke kamers je allemaal tegen kunt komen in het huis van de kerstman.

Als je binnenkomt in het huis van de kerstman krijg je als eerst een kaart met alle kamers die er zijn zodat dit meteen inzichtelijk is voor je en waar je welke kamer kunt vinden.

Dan is de eerste kamer die je ziet de toneelkamer. Hier kijken de elfjes altijd naar hele leuke shows en ook op deze dag staat er een hele leuke show gepland. Kijk bij binnenkomst dus goed naar de verschillende tijden waarop de show begint.

Uiteraard is de kerstman zelf ook aanwezig. Hij zal dit jaar voornamelijk te vinden zijn in zijn eigenwoonkamer, maar wellicht dat hij ook de andere kamers nog wel even komt bezoeken. In zijn woonkamer laat hij heel graag zien hoe zijn woonkamer er uit ziet en wat hij daar kan doen, bijvoorbeeld het lezen van de kerstkaarten die kinderen naar hem sturen vanuit de postkamer.

Daarnaast kun je een kijkje nemen in de spelletjeskamer waar de elfjes vaak allemaal spelletjes doen met elkaar. Op deze dag hebben ze de spelletjes klaargelegd voor alle kinderen zodat zij deze spelletjes ook kunnen doen. Ook de kamers waar de elfjes normaal heel hard werken laten we graag zien, zoals de postkamer, de werkkamer, de knutselkamer, de keuken en de kadokamer.

In de postkamer kunnen kinderen een kerstkaart maken voor de kerstman en deze laten versturen een kerstkaart te maken voor iemand anders, in de knutselkamer kan er een ‘glas in lood’ werkje gemaakt worden en in de werkkamer een kerststukje. In de keuken kunnen er heerlijke pannenkoeken en een lekker kopje chocolademelk opgehaald worden die genuttigd kunnen worden in de tuin van de kerstman bij een echt kampvuur.

Als je dan alle kamers hebt bezocht en dit in elke kamer hebt laten aftekenen kun je met de ‘kamer kaart’ naar de kadokamer en daar staat voor elk kind met een ‘kamer kaart’ een kerstkadootje klaar.

Uiteraard kun je ook met (of zonder) de kerstman op de foto. Naast zijn woonkamer hebben we namelijk een speciale hoek ingericht waar je een echte kerstfoto kunt maken.

De kerstman moet soms natuurlijk ongestoord zijn werk kunnen doen in zijn woonkamer of kunnen ontspannen, daarom ligt de woonkamer niet bij de andere kamers in de buurt maar neemt een echte kersttrein jullie mee naar de woonkamer van de kerstman.

Het station waar je in kunt stappen in de kersttrein is buiten, in de achtertuin van de kerstman.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug