Luister
muziek
10 januari 2023 - 06:04
Deel dit artikel:

Bibliotheek Maarheeze verhuist en vernieuwt

De Bibliotheek in de Smeltkroes in Maarheeze gaat binnenkort verhuizen naar de foyer. Op 6 maart om 16.00 uur opent de wethouder officieel de deuren van de nieuwe Bibliotheek.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Bibliotheek De Kempen
Advertentie

In 2019 is door Bibliotheek De Kempen samen met inwoners uit Maarheeze gezocht naar, en besloten over, een nieuwe invulling van het Bibliotheekwerk. In diverse bijeenkomsten dachten ruim vijftig inwoners mee. De voorkeur ging uit naar het behouden van een plek in de Smeltkroes en een combinatie van uitleenfunctie en activiteiten.

Activiteiten

Dat is gelukt. De Bibliotheek wordt gevestigd in de foyer. Zo kan de bibliotheek ruimere openingstijden bieden. Wanneer de Smeltkroes open is, zijn inwoners altijd welkom in de Bibliotheek en kunnen ze gebruikmaken van alle faciliteiten. Er worden in de toekomst ook met regelmaat activiteiten georganiseerd door de Bibliotheek.

Openingstijden Bibliotheek

Vanaf 9 januari tot en met 22 januari is de Bibliotheek op dinsdagochtend van 10 tot 12 uur geopend. Vanaf 23 januari tot en met 5 maart is de Bibliotheek gesloten. In deze periode wordt de verhuizing gerealiseerd. Leden zijn natuurlijk van harte welkom in de Bibliotheek in Budel of één van de andere vestigingen van Bibliotheek De Kempen. Alle materialen worden automatisch verlengd t/m 6 maart, dus leden kunnen boeken gewoon thuis houden in deze periode. Op 6 maart is de officiële opening van de Bibliotheek.

Vanaf dan is de Bibliotheek elke dinsdagavond van 18.15 tot 20.15 uur bemand open. De Bibliotheek wil graag ook bemand open met de inzet van vrijwilligers. Wil je vrijwilliger worden van de nieuwe Bibliotheek? Neem contact met de Bibliotheek op. Hiernaast kunnen inwoners op alle momenten dat de Smeltkroes open is, gebruikmaken van de zelfbediening en andere faciliteiten. Meer informatie over deze openingstijden volgt binnenkort.

Kijk voor meer informatie over de Bibliotheek op www.bibliotheekdekempen.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug