Luister
muziek
3 februari 2023 - 09:23
Deel dit artikel:

CDA maakt tour langs bedrijven in regio in kader van verduurzaming en energietransitie

In het kader van verduurzaming en energietransitie hebben de lokale CDA-afdelingen een tour door de regio georganiseerd met Europarlementariër Tom Berendsen, Tweede Kamerlid Inge van Dijk, de Brabantse Gedeputeerde Erik Ronnes en de Statenleden Tanja van de Ven en Kees de Heer.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Dirk van Asten
Advertentie

Het doel was twee ledig. Enerzijds het bezoeken van vier vooruitstrevende bedrijven en een onderzoeklocatie om bredere kennis over verduurzaming en energietransitie te delen anderzijds ook gesprekken te voeren met de verantwoordelijke bestuurders over hoe wet en regelgeving vanuit Europa, Den Haag en provincie daadwerkelijk uitwerken bij de bedrijven en wat hier anders/ beter zou kunnen.

VDL in Valkenswaard

Voor deze tour waren ondernemers en leden van de energie coöperaties uit de deelnemende gemeenten uitgenodigd. De bezochte bedrijven zijn VDL Bus & Coach in Valkenswaard (onderwerp elektrische en waterstofbussen), KUHN Landbouwmachines in Geldrop (onderzoek naar gezamenlijk energieopwekking en delling door bedrijven), Van de Vin Ramen en Kozijnen in Heeze (verduurzaming en beter isolerende kozijnen).

Metalot in Cranendonck

In Cranendonck bezochten ze het Future Energy Lab van Metalot (ontwikkeling circulaire en uitstootvrije ijzerbrander en waterstoftechniek). De tour werd afgesloten met een presentatie bij Different Doors het eerste bedrijfsgebouw in Nederland dat voldoet aan de duurzaamheidseisen van 2050 en een positieve open discussie met ondernemers en de deelnemende bestuurders.

'Levert veel inspiratie op'

Algemene mening aan het einde van de dag kwam ook terug in de afsluitende woorden van Gedeputeerde Wonen en Ruimte Erik Ronnes: “De gesprekken van vandaag leveren weer veel inspiratie op voor mijn dagelijks werk als bestuurder. We zullen als politiek en overheid nog veel beter de effecten op de werkvloer moeten meenemen in ons handelen. We hebben praktijk nodig om beleid te maken wat echt werkt. Samenwerking en vertrouwen is en blijft cruciaal.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug