Luister
muziek
4 februari 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

Gemeente zet bordjesactie op touw: 'Deur dicht, licht uit in winkels Cranendonck'

De gemeente Cranendonck heeft, met wethouder Karel Boonen aan het roer, een ludieke actie op touw gezet. Hiermee hopen ze bezoekers van winkels in de dorpen van Cranendonck alert te maken op het besparen van energie en warmte in hun panden.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Cranendonck
Advertentie

Het is misschien een open deur, maar hoe gezellig en gastvrij het ook staat: een open winkeldeur lekt ook heel veel energie en warmte. En dat is natuurlijk jammer. Zeker nu het buiten koud is en de winkel aangenaam warm moet blijven. Tijd voor actie vond Karel Boonen, wethouder Duurzaamheid: “Door de deur dicht te houden en ook de lampen na sluitingstijd uit te doen kan er wel tot 40 procentenergie bespaard worden. Goed voor de portemonnee en het klimaat.”

Deurbordjes: ‘kom binnen!’

Deze week heeft Boonen daarom de eerste deurbordjes met de tekst ‘Kom binnen! Onze deur is alleen dicht om energie te besparen’ uitgereikt aan winkeliers in Maarheeze. Na sluitingstijd kan de winkelier het deurbordje omdraaien naar ‘Wij zijn gesloten! Onze lampen zijn uit om energie te besparen’. Op deze manier wil gemeente Cranendonck bijdragen aan energiebesparing en bewustwording bij de ondernemers en haar klanten. "Met energiebesparing ben ik al jaren bezig”, vertelt winkelier Sprankenis met zijn gelijknamige boekhandel in Maarheeze. “Ik kreeg hier met de open deur de tent niet warm. Toen dacht ik: wie houd ik voor de gek?”

Ook een bordje hangen?

Volgende week worden er nog diverse bordjes uitgereikt aan winkeliers. Hebben ze je gemist bij het rondbrengen van de bordjes en wil je er graag eentje in jouw winkel hangen? Mail dan naar duurzaam@cranendonck.nl

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug