Luister
muziek
1 mei 2024 - 17:50
Deel dit artikel:

460 mensen ondertekenen petitie: 'Geen COA maar Defensie op Nassau-Dietzterrein'

Meer dan 460 mensen hebben een petitie ondertekend die gemeente Cranendonck wil aanzetten tot het stoppen met onderhandelen met het COA over het Nassau-Dietzterrein in Budel en de mogelijkheden te bespreken met het Ministerie van Defensie.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Cranendonck
Advertentie

De toekomst van het Nassau-Dietzterrein aan de Randweg-Oost in Budel is nog altijd onduidelijk. Het lijkt erop dat het asielzoekerscentrum nog wel even blijft. Er zijn namelijk langdurige contracten met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Ondertussen is het terrein ook in beeld bij de Nederlandse Defensie. Defensie zoekt naar ruimte binnen Nederland. Fysieke ruimte zoals kazernes en oefengebieden. Eerder heeft het gebied aan de Randweg-Oost dienst gedaan als kazerne.

Het is duidelijk waar de voorkeur van ondertekenaars van een online petitie naar uit gaat. Zij zien graag dat er gesprekken gestart worden met het Ministerie van Defensie. "Om de mogelijkheden voor de periode vanaf 2028 te bespreken", staat in de petitie. Dat is het jaartal tot waar de overeenkomst met het COA - voor een asielzoekerscentrum - nu loopt. De initiatiefnemers van de petitie willen dat er niet meer met het COA wordt onderhandeld over de periode ná 2028.

De petitie is opgezet door 'bezorgde inwoners van de gemeente Cranendonck'. Middels dit voorstel wordt de raad van de gemeente Cranendonck gevraagd het volgende te besluiten:

  • 1. Het college opdracht te geven de onderhandelingen met het COA te stoppen voor een nieuwe overeenkomst voor de periode na 2028.
  • 2. Het college opdracht te geven om de huidige overeenkomst op te zeggen, zodat de opvang (van asielzoekers, red.) medio 2028 stopt.
  • 3. Het college opdracht te geven om voor de tussentijd het COA te verzoeken om de COL-opvang uit Hoofdstuk II, artikel 4 lid 5 in de bestuursovereenkomst te schrappen.
  • 4. Het college opdracht te geven om het Ministerie van Defensie uit te nodigen om de mogelijkheden voor de periode vanaf 2028 te bespreken.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie