Luister
muziek
03 Juli 2024 09:25
Deel dit artikel:

André Oud stopt als raadslid in Cranendonck, opvolger staat al klaar

André Oud van Cranendonck Actief stopt als raadslid. Hij maakt plaats voor partijgenoot Els van der Heijden-Boelens. Dat maakte Oud dinsdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Cranendonck
Advertentie

Met dit besluit neemt Cranendonck afscheid van een langzittend raadslid. Al sinds 2010 maakt André Oud onderdeel uit van de gemeenteraad, namens Cranendonck Actief. Afgelopen april ontving hij nog een lintje vanwege zijn inzet in de lokale politiek en vrijwilligerswerk.

Oud licht zijn vertrek toe: "Ik heb meteen na de verkiezingen (in maart 2022, red.) heb ik met mijn partijgenoot, Els van der Heijden-Boelens (die ook de kiesdrempel haalde), afgesproken dat ik halverwege de rit mijn zetel ter beschikking zou stellen. Zodat ook zij haar kiezers actief kan vertegenwoordigen. Dat brengt mijn raadslidmaatschap ten einde."

'Het ga jullie goed'

Zijn laatste raadsvergadering vond dinsdagavond dus al plaats. "Ik wil jullie bedanken voor de steun die ik heb gehad in het kader van het armoedebeleid. Die opstelling sluit mooi aan bij de oproep die gedaan wordt bij de toekomstige ontwikkelingen in de Brainportregio. Er wordt opgeroepen om te voorkomen dat er een grote groep achterblijvers wordt gecreëerd. En het stelt me gerust dat mijn opvolger dit onderwerp zeker aan de orde zal blijven brengen", benoemt Oud over Van der Heijden-Boelens (tweede foto hierboven).

Hij sluit af met de woorden: "Ik wil jullie bedanken voor jullie steun, hulp en collegialiteit. Het ga jullie allemaal goed." Waarna een applaus van de raadsleden en andere aanwezigen volgt.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie