Luister
muziek
29 Augustus 2024 21:41
Deel dit artikel:

Yeşilgöz met Cranendonckse VVD in gesprek over terugkeer Defensie in Budel

VVD-leider Dilan Yeşilgöz zegt onder de indruk te zijn na haar bezoek aan het asielzoekerscentrum (azc) in Budel en Maarheeze. Afgelopen woensdag kwam ze langs in Cranendonck. Ook om te praten over een doel van de VVD: Defensie terug laten keren op het Nassau Dietz-terrein.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - VVD
Advertentie

Yeşilgöz was woensdag op bezoek in Budel en Maarheeze. “Ik ben onder de indruk van iedereen die zo hard werkt om ervoor te zorgen dat het dorp veilig en leefbaar is, asielzoekers goed worden opgevangen, maar dat er ook stevig wordt opgetreden tegen degenen die het verpesten voor anderen”, zegt ze op Instagram.

LEES OOK: Jolanda uit Budel zocht op Grieks eiland Samos naar vermiste Brigitte

“En terecht geven ze aan dat Den Haag flink aan de bak moet”, voegt Yeşilgöz daaraan toe. “Reden om de instroom beheersbaar te krijgen en te werken aan de zorgen van medewerkers, omwonenden en ondernemers.”

Het doel van VVD Cranendonck is om Defensie te laten terugkeren op dit terrein. "We hebben de problemen op het azc en in Maarheeze laten zien aan Yeşilgöz, maar vooral gesproken over de kansen van het terrein voor Defensie", meldt VVD Cranendonck.

'Lobbyen voor terugkeer Defensie'

Willem Swinkels diende namens VVD Cranendonck bij de laatste raadsvergadering een motie in om actief te gaan lobbyen voor een terugkeer van Defensie op het Nassau Dietz-terrein. "Defensie is eigenaar van het terrein. In haar notitie ‘Ruimte voor Defensie’ wordt het terrein in Budel expliciet benoemd als eerste alternatief dat omgebouwd kan worden tot oefendorp, zodat er getraind kan worden in verstedelijkt gebied. We hebben het College van B&W gevraagd om daarvoor actief te gaan lobbyen. Uiteraard moeten we dan ook zelf onze landelijke partijgenoten uitnodigen en laten zien welke kansen er hier liggen."

'Draagvlak voor opvang is weg'

Yeşilgöz bracht met de VVD-fractie een bezoek aan het azc, maar ging het ook naar het station en het centrum van Maarheeze. Het werkbezoek werd afgesloten met een lunch en een gesprek in De Smelt. "Het draagvlak voor het opvangen van asielzoekers in Cranendonck is weg. Ik hoop dat het nieuwe kabinet snel aan de slag gaat met het terugdringen van de asielinstroom. Het is fijn dat Dilan met eigen ogen is komen kijken wat dit asielbeleid doet met onze inwoners en ondernemers", aldus fractievoorzitter Jordy Drieman.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie