Luister
muziek
6 juni 2023 - 05:50
Deel dit artikel:

Opnieuw oproep tot oprichten burgerwacht in Cranendonck tegen azc-overlast

Op social media wordt opnieuw opgeroepen om een burgerwacht in gemeente Cranendonck op te richten, om zo de boel rondom het asielzoekerscentrum (azc) in Budel in de gaten te houden.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Maar ook om 'de mediaaandacht naar ons toe kunnen trekken en de problemen hier ook eens belicht worden', staat in de oproep. En verder: "Het is altijd maar 'Ter Apel' en Cranendonck wordt totaal genegeerd en vergeten terwijl hier hetzelfde probleem en dezelfde overlast speelt. Zo frustrerend, om moedeloos en boos van te worden."

Roepen op Facebook

Eerder is al eens gepoogd om een dergelijke burgerwacht op te zetten. Dat werd uiteindelijk, in samenwerking met de gemeente, een buurtpreventieteam. Maar nu willen de initiatiefnemers een eigen burgerwacht oprichten. Dat komt onder meer door geluiden die zouden hebben ontvangen over de toekomst van het azc. "Dus nogmaals de oproep: wie neemt deel aan onze burgerwacht? De tijd van roepen op Facebook is voorbij, er moet actie komen."

Samenwerking met burgerwacht in Ter Apel

Volgens hen zal er 'snel een burgerwachtgroep gevormd moeten worden'. "Om samen met de groep Burgerwacht Ter Apel e.o. in Ter Apel tot actie over te gaan in strijd tegen de overlast."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie