Luister
muziek
6 februari 2023 - 12:07
Deel dit artikel:

Buulder Buk roept individuelen op: 'Humor in optocht komt vaak van hen'

De carnavalsoptocht van CV Buulder Buk komt inmiddels dichtbij. De vereniging roept nu met name individuelen op om zich aan te melden mee te dingen om een mooie prijs. Bijvoorbeeld de felbegeerde Geinbok.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Bart Lijten
Advertentie

Iedere optocht is in de regel een mix van verschillende deelnemers en categorieën. Zo zijn er natuurlijk de grote wagens die soms maandenlang, en deze keer zelfs jarenlang, in bouwschuren en -hallen bezig zijn om een fraaie creatie neer te zetten. Men probeert elkaar in thema, kleurgebruik en techniek de loef af te steken. En met veel aandacht wordt er gewerkt aan een loopgroep, spel en muziek.

Groepen

Dat geldt ook voor de grotere en kleinere groepen die deelnemen aan de optochten. De bouwwerken zijn hier dan wel wat kleiner, maar voor het overige gaat het er bij deze groepen toch echt wel om een serieuze aangelegenheid. En als al deze inspanningen door een optochtjury beloond mogen worden met een prijs, dan is in de Buulse optocht het Gouwe Getje wel het hoogsthaalbare doel.

Spitsvondigheid

Bij de individuele deelnemers, de eenlingen, groepjes één tot drie personen, ligt dat in de regel heel wat anders. Daar komt het vaak neer op spitsvondigheid, een korte humoristische kreet die als het allemaal gaat zoals hete moet, gaan een glimlach en soms een echte schaterlach teweeg kan brengen bij de toeschouwer langs de optochtroute. In de regel geen grote bouwschuren of maandenlange voorbereidingen, maar een tijd van broeden op het juiste idee en zoeken naar de uitvoering ervan. Een Gouwe Getje zit er voor deze deelnemers in de regel niet in.

Geinbok

Maar dan is er nog de Geinbok. Die komt heel vaak terecht bij een van de deelnemers in de categorie 'Individuelen'. Er is een Geinbok bij zowel de jeugdoptocht op zaterdag als bij de grote optocht op dinsdag. Wil jij serieus kansmaken op de Geinbok, dan wordt het de hoogste tijd om in elk geval alvast in te schrijven.

Inschrijven voor optocht Buulder Buk

Dat kan voor alle categorieën in de optocht nog tot en met 9 februari 2023. Dus dat wordt opschieten als je nog mee wilt doen. Ga om in te schijven naar de website buulderbuk.nl en vul het inschrijfformulier direct online in.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie