Luister
muziek
24 januari 2024 - 11:27
Deel dit artikel:

Emoties lopen hoog op bij vergadering over JC Harlekyn: 'Dit kan toch niet, wethouder?'

Het dossier-Harlekyn loopt al jaren in de gemeente Cranendonck. Maar wat zijn de plannen en het perspectief van de uitgaansgelegenheid in Maarheeze? De onzekerheid is groot, liet Joost van den Borne eerder weten. Ook in de vergadering van de adviescommissie van de gemeente Cranendonck dinsdagavond ging het er hard aan toe. Het ontbreken van documentatie bij de wethouder, is daarbij de rode draad. "Dit kun je echt niet maken tegenover Harlekyn", zei een emotionele Bart Kraaijvanger onder meer.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Kraaijvanger nam, dinsdagavond voor het laatst als raadslid van Cranendonck, het woord. "Het hele overleg met JC Harlekyn loopt al vanaf maart 2020. Ik heb documentatie gezien vanuit de gemeente naar Harlekyn waarin gewoon beloftes zijn gedaan. Ik citeer er twee: ‘De gemeente lost met het kopen van het pand het financiële verschil op dat er bestaat. En de gemeente lost met het kopen van het pand de problemen rond de nutsvoorzieningen op.' Dat dateert al van 13 juli 2021. Gaat de gemeente hun beloftes uit 2021 inlossen en wanneer?", vraagt Kraaijvanger aan wethouder Hennie Driessen.

Toezeggingen niet bekend

Het antwoord van Driessen: "Deze toezeggingen zijn mij niet bekend. Dus als u die informatie heeft, zou ik die graag van u ontvangen.” Kraaijvanger: “Dit kan toch niet, wethouder? U maakt mij echt niet wijs dat die documentatie bij u niet bekend is. Ja sorry, maar dit kun je echt niet maken ten opzichte van Harlekyn.” Wouter Boelens (CDA Cranendonck) haakt daar direct op in: "Ik heb de documentatie hier dus kan het u direct overhandigen", wat hij later ook doet.

'Overhaaste verkoop'

Inspreker Dirk van Asten, voorheen CDA Cranendonck en nu nieuwe partij CB24, staat als inwoner van Maarheeze de raadsleden en wethouders te woord. "Al jaren wordt er maar wat aangemodderd op dit dossier. Wat in verkiezingstijd nog werd afgestoft om mee te shinen, is volgens mij alweer onder op de stapel beland. De Harlekyn leeft tot op de dag van vandaag in onzekerheid”, zegt Van Asten. Dat heeft volgens hem onder meer te maken met een ‘overhaaste en ondoorzichtige’ verkoop van het pand.

Ambtelijke inzet

Wouter Boelens wil van wethouder Driessen horen wanneer er concrete afspraken worden gemaakt met JC Harlekyn. "Antwoord wanneer een voorstel naar de raad komt, moet ik u schuldig blijven", zegt de wethouder. "Op dit moment ontbreekt de ambtelijke inzet in dit dossier. Het heeft absoluut de aandacht, ondanks het feit dat dat niet blijkt. Het belang van Harlekyn voor Maarheeze en Cranendonck staat echt niet ter discussie. Ik ga u hierover, vóór de helft van dit jaar, nader informeren."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie