muziek
13 Juni 2024 11:15
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 zet belangrijke stap voor handhaving in competitie

Rood-Wit'67/PLUS heeft een goede stap gezet voor handhaving in de vierde klasse. Ze wonnen zondag verdiend met 2-0 van SSA S.V. Lottum - GFC'33.

cranendonck24
  / / Redactie

Rood-Wit'67 werd door de vele supporters onthaald met vuurwerk. Het vuurwerk was ook in de wedstrijd te zien want de rood-witten namen meteen het initiatief en met veel inzet zetten ze de tegenstander meteen onder druk. In de vierde minuut had Nick Verheggen al kunnen scoren, maar hij vond de uitstekende keeper Jean Custers op zijn weg. In de zeventiende minuut werd Jordi van Leeuwen diep gestuurd, maar ook hij strandde op de keeper.

In de 36ste minuut ging een schot van Jelle van der Kruijs net naast. Drie minuten later weer een goede kans voor Rood-Wit'67. Een goed genomen corner door Nick Verheggen werd prima ingekopt door Jordi van Leeuwen, maar wederom een goede redding van Jean Custers.

Net voor rust viel dan toch de verdiende 1-0. Uit een pass van Steef Damen kon Jordi van Leeuwen van dichtbij inschieten. De ruststand was 1-0, maar het had ook gemakkelijk 4-0 kunnen staan.

Rood-Wit'67 maakt er 2-0 van

In de tweede helft begonnen de rood-witten sterk aan de wedstrijd. In de 59ste minuut mocht Nick Verheggen weer een corner nemen en zijn perfecte voorzet werd onhoudbaar ingekopt door Jens Smits. Drie minuten later kwam Maarten Derks alleen voor de keeper na een uitstekende dieptepass van Steef Damen, maar weer een uitstekende redding van de doelman.

In de zeventigste minuut kwam de eerste kans voor de tegenstander. Een diepe bal kwam terecht bij een van de spitsen die de bal over doelman Dylan Heinrich lobde, maar Tom Ras wist de bal op het laatste moment van de lijn te halen. In de 87ste minuut was er nog een kansje voor Jelle van der Kruijs, maar het bleef bij 2-0.

Of deze 2-0 voldoende is om te kunnen handhaven in de vierde klasse, moet aanstaande zondag blijken. Dan staat de return op het programma. Aanvangstijd is 12.00 uur in verband met de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal om 15.00 uur.