Rood-Wit’67 overleeft nacompetitie en degradeert niet

Het is Rood-Wit’67/PLUS uit Budel-Dorplein gelukt om in de 4de klasse actief te blijven. Via de nacompetitie hebben ze degradatie voorkomen.

cranendonck24
  / / Redactie

In de strijd tegen degradatie moest Rood-Wit’67 twee wedstrijden spelen tegen SSA SV Lottum-GFC33. Het eerste duel werd overtuigend gewonnen door de rood-witten en ook de tweede wedstrijd in Grubbenvorst werd verdiend gewonnen. In de reguliere competitie lieten Rood-Wit’67 al zien dat ze een goede middenmoter zijn. Vaak werden er wedstrijden ongelukkig verloren en zat het geluk niet mee. In de beslissingswedstrijden lieten ze zien dat ze in de 4de klasse thuis horen.

Rood-Wit’67 had de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen en kende weinig problemen, maar ze begonnen toch zenuwachtig aan de tweede wedstrijd. De in groten getale aanwezige supporters zagen dat het na zes minuten al 1-0 stond voor de tegenstander. Na een kwartier gaf Jelle van der Kruijs een voorzet vanaf rechts en Jordi van Leeuwen nam de bal in een keer op zijn schoen en schoot de bal hard achter doelman Custers. Een prachtige doelpunt.

Vanaf dat moment waren de zenuwen weg en begonnen de rood-witten hun vertrouwde spel weer te spelen. Veel pressie, goed combinatievoetbal en veel kansen creëren. In de zestiende minuut schoot Nick Lucassen net naast na goed doorzetten van Steef Damen. Vier minuten later, na een goede actie van Nick Verheggen, schoot Youri Beimans op de lat. In de 27ste minuut weer een goede actie van Steef Damen, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. De corner, genomen door Nick Verheggen, wordt maar net naast gekopt door Jens Smits. In de 35ste minuut komt Rowan Jongen alleen voor doelman Custers maar ook hij weet het net niet te vinden. Net voor rust nog een kans voor Jordi van Leeuwen, maar zijn schot gaat net naast. De ruststand is 1-1, maar net zoals vorige week had het al 1-4 moeten zijn.

Na de rust wordt het al snel beslist in de vijftigste minuut. Een voorzet van Tom Ras wordt onberispelijk ingeschoten door Jordi van Leeuwen: 1-2. Drie minuten later had het al 1-3 kunnen zijn. Een splijtende pass van Steef Damen zet Nick Verheggen alleen voor de keeper maar de doelman redde bekwaam.

In de 56ste minuut dan toch de 1-3 voorsprong. Een voorzet vanaf links door Jordi van Leeuwen wordt prima ingeschoten door Jelle van der Kruijs, die met dit doelpunt zijn goede wedstrijd bekroonde. De rood-witten vonden het zo wel voldoende en lieten alle wisselspelers nog minuten maken. In de allerlaatste minuut werd het nog 2-3 door een benutte penalty. Einduitslag: 2-3.

Dit was ook een prima afscheid voor trainer Ivo Beraerts. Hij gaat na drie jaren naar SVSH. Patrick Oomen neemt het stokje van hem over.