Luister
muziek
19 Juni 2024 22:01
Deel dit artikel:

Crowdfunding voor lichtornamenten in Maarheeze: 'Helaas nog niet kunnen realiseren'

Er is een crowdfunding gestart voor het aankopen van sfeerverlichting in Maarheeze. Dit moeten lichtornamenten worden zoals die al in andere dorpen in Cranendonck te zien is.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Stichting Maarheeze 800 jaar is vorig jaar opgericht om het 800-jarige bestaan van Maarheeze te vieren. Niet alleen met een feest, maar met als hoofddoel de saamhorigheid in Maarheeze te vergroten.

"Met de DorpsQuizz en het bijbehorende dorpsfeest is dit een geweldig leuk evenement geworden waarbij we in staat zijn gebleken om een mooie stap te zetten naar meer saamhorigheid in Maarheeze", zeggen de initiatiefnemers van Maarheeze 800 jaar. "Er zijn in het dorp vele buurtschappen gerealiseerd die actief zijn geworden en nog steeds groeiende zijn. Dit krijgt in 2024 een vervolg met een nieuwe dorpsquiz en dorpsfeest op 28 september 2024."

Gemeente helpt mee

Naast het dorpsfeest wilden ze ook iets blijvends als herinnering aan het 800-jarig bestaan. Een wens die bij veel inwoners van Maarheeze leeft is een sfeervol uitgelichte kern tijdens de feestdagen. "Helaas is dit tot op heden nog niet gerealiseerd", aldus de organisatie. Stichting Maarheeze 800 jaar heeft het nu op zich genomen om dit te gaan realiseren. Onder andere via een bijdrage van de gemeente zijn inmiddels zestig lantaarnpalen (van Onze School tot aan de kerk en van Marishof tot aan de Smeltkroes) aangepast om een ornament van licht te kunnen voorzien.

Het afgelopen jaar is een keuze gemaakt met betrekking tot het ontwerp en zijn er vier ornamenten gerealiseerd. Het is nu de uitdaging om dit jaar de overige 56 te realiseren.

Geld schenken

Samen met winkelier, inwoners en bedrijven gaan ze vanaf 19 juni aan de slag om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Dit doen ze via een crowdfunding. Een bijdrage is mogelijk via het scannen van onderstaande QR-code of door geld over te maken op rekening NL44 RABO 0358 5016 60 van 'Stichting Maarheeze 800 jaar' onder vermelding van 'Crowdfunding lichtornamenten Maarheeze'.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie