Luister
muziek
23 Juli 2024 15:10
Deel dit artikel:

Ook de jeugd kan zich uitleven op parcours Mijl van Mares

Op zaterdag 27 juli wordt de 61ste Mijl van Mares georganiseerd. Zoals ieder jaar eindigt dit evenement met de profronde, maar voor die tijd zijn er verschillende fietswedstrijden om zélf deel te nemen. De jeugd strijdt tijdens de Dikke Banden Race in drie leeftijdscategorieën om de prijzen. Daarna is het tijd voor de ATB'ers. Jong en oud, ervaren en minder ervaren ATB'ers kunnen rekenen op een leuke tocht in de prachtige omgeving van Maarheeze. Later op de middag kunnen wielrenners zonder licentie een heuse wielerwedstrijd rijden en mee doen om de prijzen of voor de ervaring.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Kempenfoto.nl
Advertentie

Pomp je banden op, stap op je fiets en kijk of je sneller kunt zijn dan jouw vrienden en vriendinnen. De Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Je mag eraan meedoen op je eigen fiets mét minimaal een banddikte van 28 millimeter. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt. Er mogen zelfs versnellingen op zitten. Als het maar geen racefiets, fatbike of elektrische fiets is, want dat is niet eerlijk. De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Er wordt gereden in drie leeftijdsgroepen (7-8, 9-10 en 11-12 jaar).

ATB'ers

Trekt het asfalt je niet en schrik je niet terug van een goed modderbad, doe dan mee aan de ATB-tocht. Deze rit is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voert je door de prachtige bosrijke omgeving van Maarheeze én natuurlijk een rondje over het parcours van de Mijl. Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden: 15 mijl (circa 24 kilometer) of 30 mijl (circa 48 kilometer). De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor jonge, oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers. De ‘garantie’ voor een uitdagende toer komt vaak door de weersomstandigheden: in vorige edities liep het kwik al eens op tot 39 graden of maakten fikse regenbuien het zelfs de doorgewinterde ATB'er lastig om de hele tocht uit te rijden.

De Grote Prijs van De Mijl

Als wielrenner zonder KNWU-licentie kun je laten zien wat jij in huis hebt. Rij jij regelmatig je rondjes op de renfiets? Schrijf je dan in voor de Grote Prijs van De Mijl. Voorwaarden: je bent geboren of woont in de gemeente Cranendonck of bent lid van een Cranendonckse wielerclub én het belangrijkste: je hebt geen echte koerservaring. Het startschot voor De Grote Prijs van De Mijl klinkt om 16.00 uur. En de winnaars worden gehuldigd op het officiële erepodium en er is een prachtige wisselbeker te winnen.

Programma 27 juli

Het programma voor de zaterdag van de 61ste Mijl ziet er als volgt uit:

  • 14.00 uur: Dikke banden Race 7-8 jaar
  • 14.15 uur: Dikke banden Race 9-10 jaar
  • 14.30 uur: Dikke banden Race 11-12 jaar
  • 14.40 uur: Start ATB-Tour
  • 15.00 uur: Mijl van Mares Dameskoers
  • 16.00 uur: Grote prijs van de Mijl
  • 17.15 uur: Amateurs, Junioren
  • 18.00 uur: Reclamekaravaan
  • 19.15 uur: Profronde

Je kunt je nu al inschrijven voor de verschillende wedstrijden. Ga hiervoor naar mijlvanmares.nl. Start de voorpret en voorbereiding online, dan kun je op de wedstrijddag focussen op het fietsen en de gezelligheid.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie