Luister
muziek
04 Oktober 2024 11:10
Deel dit artikel:

Slotenmaker maakt pand met drugsgrondstoffen open: dit is er allemaal aangetroffen

Tijdens een onaangekondigde controle bij bedrijfspanden op het Rondven in Maarheeze, zijn op één locatie drugsgrondstoffen gevonden. Diverse soorten harddrugs konden daarmee gemaakt worden.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Het vermoeden bestaat dat de locatie waar de grondstoffen aangetroffen zijn, gebruikt werd als opslagloods voor een drugslab om de hoek. Daarbij werd toen een 28-jarige man uit Budel opgepakt. Of de gevonden grondstoffen in de loods in verband staan met het eerder opgerolde drugslab, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerder van de politie is het 'nog te vroeg voor conclusies'.

Slotenmaker

Een slotenmaker werd ingezet om het pand te openen, omdat de sleutels niet aanwezig waren. In de ruimte zijn chemicaliën, drugsgrondstoffen en verschillende materialen aangetroffen die gebruikt worden voor het maken van (synthetische) drugs.

Cocaïne en amfetamine

Het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) heeft gekeken welke chemicaliën en grondstoffen er zijn gevonden. Het gaat onder andere om versnijdingsmiddelen voor cocaïne, chemicaliën om cocaïne te bewerken, stoffen voor het maken van amfetamine, oplosmiddelen en andere materialen zoals een zeef, crêpepapier en verpakkingsmateriaal.

De chemicaliën en grondstoffen zijn inmiddels weggehaald en de politie doet nog onderzoek.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie