Luister
muziek
11 april 2024 - 16:18
Deel dit artikel:

Bankje voor oudste inwoner van Cranendonck: Nel Haazen-de Bakker wordt 103 jaar

Nel Haazen-de Bakker uit Maarheeze is 103 geworden. Deze mijlpaal wordt gevierd door de schenking van een bankje in haar naam, voor haar huis, geplaats door gemeente Cranendonck. Aan de Anjerstraat werd donderdag het bankje onthuld.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
  • Beeld - Sandy van der Sanden
Advertentie

Momenteel is Nel Haazen-de Bakker de oudste inwoonster van Cranendonck. In 2008 verhuisde ze naar Maarheeze om dichter bij haar zoon en haar kleindochter te wonen. Haar buurman Frans Valkenburg vangt haar op en ze worden goede buren.

Op 12 april viert Nel haar 103de verjaardag. Ter ere daarvan heeft de gemeente Cranendonck een houten bankje op het plantsoentje voor haar huis geplaatst. Het bankje is naast die van Frans Valkenburg geplaatst, die hij kreeg toen hij 100 werd.

Verrassing

Het is een mooie verrassing voor Nel Haazen-de Bakker: Ik werd vanmorgen wakker en ik schuif het gordijntje zo opzij. En ik denk: wat worden mijn ogen slecht, nou zie ik al dubbel”, zegt ze lachend. “Ik ben naar het andere raam gegaan. Ja hoor, ik zag twee banken. Ik denk: dat kan niet”, gaat ze verder. “Vanmiddag kwam de hulp en ik zeg: ‘ik moet je iets vragen. Wat staat er aan de overkant? Staan er nou twee bankjes of staat er maar één? Want ik denk dat ik dubbel kijk’. De hulp begint te lachen en zegt: ‘ik mag niks zeggen’,” vertelt mevrouw Haazen-de Bakker. “Ik moet eerlijk zijn, zo was het gegaan.” Dat het bankje van de buurman naast haar bankje staat, vindt ze bijzonder.

Onthulling

Burgemeester Roland van Kessel presenteert samen met Nel het bankje. “Sinds vorig jaar plaatsen wij een bankje als een inwoner van Cranendonck 100 wordt”, vertelt Van Kessel. “Vandaar dat mevrouw Haazen nu pas een bankje krijgt.” Samen halen ze vervolgens de gouden strik van het bankje. “Fijn dicht bij uw huis. Zodat u, als het lekker weer is, op uw eigen bankje kunt gaan zitten.”

Er wordt direct plaatsgenomen en ook met haar zoon en haar kleindochter neemt mevrouw even plaats. Na de onthulling is het tijd om een borreltje te nemen en van binnenshuis nog een blik te werpen op het bankje, speciaal voor Nel Haazen-de Bakker in Maarheeze.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie